Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcije

Samo kastracijom može se manjiti broj neželjenih i napuštenih mačaka

Foto: Privatni album
1/5
26.01.2018.
u 20:41

U Osijeku i Zagrebu veterinarske ambulante tijekom veljače provode kastracije uz akcijske cijene, a termin morate unaprijed dogovoriti

Osječka Udruga 9 života u suradnji s veterinarskim ambulantama želi potaknuti građane da kastriraju mačke. Jedino tako, ističu, može se smanjiti broj neželjenih i napuštenih mačaka.

– Tijekom veljače u Veterinarskoj stanici Osijek, Specijaliziranoj vet. ambulanti Fury, Veterinarskoj ambulanti "dr. Doolitle", te u Valpovu u Veterinarskoj stanici Valpovo mačke se mogu kastrirati po akcijskim cijenama. Naravno, uz prethodni telefonski dogovor i rezervaciju termina – ističu u Udruzi.

Dodaju kako mačke imaju impresivan reprodukcijski ciklus i u našim klimatskim uvjetima "tjeraju" se tijekom cijele godine, osim vrlo kratkog zimskog mirovanja reproduktivnih organa.
– Mnogi ne znaju da mačka dok u sebi nosi mlade neće izgubiti potrebu za parenjem i da se može omaciti i do 3 puta tijekom godine, a u prosjeku ima 4 do 6 mačića. To znači da nakon što othrani prvi okot, što traje oko dva mjeseca, možete očekivati da na svijet donese drugi – objašnjavaju volonteri.

Pozivaju građane da budu odgovorni vlasnici i kastriraju svoje mačke kako bi spriječili njihovo prekomjerno razmnožavanje, nehumano ubijanje tek novorođenih mačića te širenje zaraznih bolesti među mačjom populacijom.

I zagrebačka veterinarska ambulanta Dodo-Vet organizira kastracije po akcijskim cijenama, u koje su uključeni i preoperativni i postoperativni pregledi. Naravno, uz rezervaciju termina.

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
22:17 26.01.2018.

Ajmo skupit za kastraciju nevinog viteza ionako niš od njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije