Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna priča

Sama odgaja 38 djece: Rodila je šest puta blizance, četvore trojke i pet četvorki

Mariam Nabatanzi iz Ugande s djecom
Foto: REUTERS
1/11
26.04.2019.
u 11:10

Nakon što joj je dvoje djece preminulo, suprug ju je napustio pa sada sama brine o svojoj obitelji

Nakon što se vjenčala u dobi od 12 godina, Mariam Nabatanzi rodila je prve blizance. Nakon toga rodila je još pet puta blizance, četiri puta trojke i pet puta četvorke.

No, prije tri godine, 39-godišnjakinju iz Ugande napustio je suprug pa sada 38 djece odgaja sama.

Sa svojom djecom živi u četiri tijesne kućice u selu okruženom poljima kave, 50-ak kilometara sjeverno od grada Kampala.

Nakon što je rodila prve blizance, Mariam je liječnik rekao da ima neuobičajeno velike jajnike te da joj uzimanje kontracepcijskih pilula nije preporučljivo zbog mogućih zdravstvenih problema. Budući da se nije štitila, djeca su samo stizala.

Iako su velike obitelji uobičajene u Ugandi u kojoj žena u prosjeku rađa 5,6 djece, njezina obitelj i za tu afričku zemlju iznadprosječna je.

Foto: REUTERS

Posljednja trudnoća u kojoj je nosila šesti put blizance bila joj je posebno teška, jedno joj je dijete umrlo na porodu, a nedugo nakon toga preminulo je i njezino šesto dijete.

Nakon toga, njezin ju je suprug napustio. Njegovo ime u toj se obitelji više ne spominje.

– Odrasla sam u suzama, suprug mi je priuštio mnogo patnje. Cijelo vrijeme samo se brinem o svojoj djeci i gledam kako bih nešto zaradila – kazala je 39-godišnja majka, piše Daily Mail.

Kako bi zaradila novac, bavi se friziranjem, sakuplja i prodaje stari metal, biljne lijekove, a sav novac potroši na hranu, medicinsku skrb, odjeću i školarinu.

Mariam Nabatanzi iz Ugande s djecom
1/11

Život je otpočetka nije mazio. Tri dana nakon njezina rođenja, majka ih je napustila i ostavila nju i još petero braće i sestara s ocem. Otac se nakon nekog vremena ponovno oženio, a pomajka je otrovala petero starije djece drobeći im staklo u hranu. Svi su preminuli, a Mariam je preživjela jer je u to vrijeme bila u posjeti kod rođaka.

– Bilo mi je sedam godina tada, premlada sam bila da bih shvatila što smrt stvarno znači. Rođaci su mi rekli što se dogodilo – priča ona.

S obzirom na teško djetinjstvo koje je imala, njezina jedina želja jest da joj djeca budu sretna.

VIDEO Pogledajte urnebesnu reakciju dječaka na očevu novu frizuru

Komentara 5

Avatar javorko
javorko
12:13 26.04.2019.

ti su mi crnci drazi nego svi moji susjedi sugradani i ostali ..nisu bahati bez razlozno prepotenti i skrti

KB
kbr
12:08 26.04.2019.

majko mila kakva priča, puno sreće majci i djeci. makar ovo mi zvuči kao medicinski fenomen, koliko blizanaca je žena rodila, ne znam je li koja trudnoća uopće bila obična. ovo je zbilja slučaj za proučavanje

SC
schwertransport
11:53 26.04.2019.

Beme ih je i imala iz cega roditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije