Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prenoćio vani

Sam u šumi 19 sati - gladan, žedan, mokar i promrznut, ali nije se bojao

'10.06.2011., Mosor - Pripadnici HGSS-a imali su prigodu proteklih dana ugostiti pripadnike svicarske sluzbe spasavanja i zajedno s njima na Mosoru odraditi vjezbu izvlacenja iz stijene helikopterom.
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
07.11.2012.
u 12:47

Od kuće u selu Klarićima otišao je u utorak oko 15 sati, a na livadi pored potoka u blizini 1,5 kilometra udaljenog Ožlaka članovi HGSS-a pronašli su ga gladna, žedna, mokra i promrznuta u srijedu u 10 sati

DRIVENIK - Bilo je jako hladno, a po zimi medvjedi i lisice ne idu okolo i zato me nije bilo strah, rekao je sedmogodišnji Danijel Jakopiček iz Drivenika djedu Nikoli koji ga je pitao kako ga nije bilo strah divljih životinja tijekom noći što ju je ovaj mališan izgubljen sam u šumi proveo pod vedrim nebom. Od kuće u selu Klarićima otišao je u utorak oko 15 sati, a na livadi pored potoka u blizini 1,5 kilometra udaljenog Ožlaka članovi HGSS-a pronašli su ga gladna, žedna, mokra i promrznuta u srijedu u 10 sati.

Tako je sretnim ishodom završila potraga u kojoj je između 17 sati u utorak i 2 sata u srijedu, te ponovno između 8 i 10 sati u srijedu sudjelovalo 60-ak članova HGSS-a, policajaca, vatrogasaca i sumještana malog Danijela. Zbog šoka i pothlađenosti u srijedu poslije podne smješten je u dječju bolnicu na Kantridi i ondje su uza nj presretni samohrani otac Josip i baka Ljiljana. Na kratko, koliko smo uspjeli vidjeti Danijela i s njime razgovarati, nismo stekli dojam da je dječaka cjelonoćni boravak u prirodi ozbiljnije zabrinuo. Potvdrio nam je to i djed Nikola.

- Prvi sam ga išao tražiti kada se nije vratio doma kao obično s prvim mrakom. Dozivao sam ga, ali od njega ni traga ni glasa. Nije bilo druge nego pozvati pomoć, a kada je u 2 sata prekinuta potraga nitko od nas ukućana nije bio spokojan. Nedaleko kuća je nabuhali potok, do kuća dolaze medvjedi, lisice, srne i divlje svinje, sve opasnost do opasnosti za odrasla čovjeka, a kamo li malo, bespomoćno dijete, ispričao nam je dodavši kako pretpostavlja da mu se unuk nije javio jer ga je najvjerojatnije savladao umor, te je zaspao.

Kada je napokon stigao doma, Danijel se ni na što nije žalio, nego je prvo popio dvije čaše soka, a onda se uhvatio u koštac s velikim sendvičom. Jasno, najviše su mu se obradovala dva starija brata i mlađa sestra koji jedva čekaju da im se brat vrati iz bolnice i nastave se igrati kao i do sada.

>>Njemačka ovčarka preživjela 20 dana u jami, izvukli je GSS-ovci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije