Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐAKOVO

Osmero vrtićanaca zaraženo salmonelom

Screenshot/Google Maps
26.06.2017.
u 08:55

Ornela Koprčina, ravnateljica vrtića, kaže kako je sanitarna inspekcija pregledala sve i uzela uzorke hrane.

Osmero djece koja pohađaju Dječji vrtić Đakovo zaraženo je salmonelom zbog čega su neka završila i na bolničkom liječenju.

- Salmonela je potvrđena i pod kontrolom je. Mame se boje, što je normalno. Pojavila se u jednoj vrtićkoj skupini u kojoj je 30 djece. To se dogodilo na kraju prošlog mjeseca, a od onda je situacija stalna, nema promjena. Radili smo obradu te vrtićke skupine, dalje nema nigdje ništa - kazao je dr. Tomislav Dijanić iz Službe za epidemiologiju, javlja Glas Slavonije.

Dijanić kaže kako ne treba praviti paniku te da nije bilo širenja. 

- Salmonela voli ljeto i vrućinu. To je bolest prljavih ruku i može se prenijeti kontaktom, a može se pojaviti u termički slabije obrađenoj hrani gdje preživi. U ovom slučaju nije riječ o velikom broju oboljele djece. Napominjem i kako salmonele nije bilo u drugim skupinama u tom istom vrtiću, a ni u ostalima - kaže liječnik.

Ornela Koprčina, ravnateljica vrtića, kaže kako je sanitarna inspekcija pregledala sve i uzela uzorke hrane.

- Bila je sanitarna inspekcija, sve su pregledali, uzeli su uzorke hrane, svim djelatnicima uzorke i svi su negativni. Neko dijete je došlo zaraženo i zarazilo je ostalu djecu - izjavila je.

Tvrdi kako je nemoguće da je zaraza došla iz vrtićke hrane jer oni kuhaju i za drugi vrtić kao i za jednu školu, a salmonela se nije pojavila u drugim grupama.

Komentara 4

NE
Nepokolebljiv
14:00 26.06.2017.

Za Vrticance se brinu u Vrcitaniji a u Hrvatskoj je dovoljno hranu dobro skuhati pa opasnosti od salmonele nece biti. Potrebno je 20 minuta na 120 celzija i hrana je bezopasna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije