Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pusić i erjavec

'Šaljemo zajedničko pismo u Basel, NLB može u Hrvatsku!'

karl erjavec,vesna pusic,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
05.07.2013.
u 20:14

Slovenski šef diplomacije ponovio je stav da tužbe protiv LB-a pred hrvatskim sudovima moraju mirovati do konačnog rješenja

Nakon što su tužbe protiv Ljubljanske banke na hrvatskim sudovima stavljene u stanje mirovanja, u petak se u slovenskom dvorcu Strmol blizu Kranja odigrao drugi čin iz memoranduma između Slovenije i Hrvatske o Ljubljanskoj banci. Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije, Vesna Pusić i Karl Erjavec, usuglasili su sadržaj zajedničkog pisma kojim će Banku za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu zamoliti za podršku u nastavku pregovora o prenesenoj deviznoj štednji Ljubljanske banke.

– Dogovorili smo da će u slučaju potreba za dodatnim pojašnjenjima na raspolaganju stajati naši financijski stručnjaci – rekla je V. Pusić, ali i dodala da od 1. srpnja svaka banka iz EU, pa tako i Nova Ljubljanska banka, može ući na hrvatsko tržište. Erjavec je ponovio da bi tužbe protiv LB pred hrvatskim sudovima morale mirovati do konačnog rješenja. Istaknuo je da je pisao ostalim sljednicama bivše države te ih pozvao da se što više pitanja rješava temeljem priloga C sporazuma o sukcesiji.

>>Leko: Slovenija i Hrvatska sada imaju zajedničku budućnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije