Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka županija

Sakupili 2,1 milijun kuna: župan Jelić dao 6.000 kuna za beskućnike

damir jelić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
01.04.2020.
u 16:36

Županijski vijećnici odrekli su se svojih vijećničkih naknada za ožujak, što je ukupno oko 30.000 kuna, a taj će novac biti usmjerene na nabavku zaštitne opreme za bolnice i ostale zdravstvene ustanove na području županije.

U Karlovačkoj županiji rade na novom rebalansu proračuna u kojem će biti uvršteno i smanjenje plaća zaposlenicima i dužnosnicima, a kako bi na taj osigurali više novca za pomoć ugroženim skupinama i poduzetništvu.

- Plaće su već sada umanjene za 300 kuna te su se djelatnici odrekli uskrsnice. Župan Damir Jelić od svoje plaće uplatio je 6.000 kuna za Udrugu Milosrđe i pomoć beskućnicima. Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin na isti će način pomoći osobama s invaliditetom, dok će zamjenica Vesna Hajsan Dolinar pomoći obiteljima s više djece. Zamjenik župana Mirko Martinović dijela plaće odriče se u korist županijskom društvu Crvenog križa. Ovakve će se akcije ubuduće odvijati kontinuirano - navode iz Karlovačke županije.

Karlovačka županija s gradovima i općinama prikupila je oko 2,1 milijun kuna za ublažavanje posljedica nastalih koronavirusom.

- U tom iznosu Karlovačka županija sudjeluje sa svojih 1,4 milijuna kuna. Prikupljena zajednička sredstva iskoristit će se za kupovinu tri respiratora, dekontaminacijskih setova tzv. bio bagova, zaštitnih maski i druge zaštitne opreme te nabavku dezinfekcijskih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova i oboljele građane - dodaju u Županiji.

Županijski vijećnici odrekli su se svojih vijećničkih naknada za ožujak, što je ukupno oko 30.000 kuna, a taj će novac biti usmjerene na nabavku zaštitne opreme za bolnice i ostale zdravstvene ustanove na području županije. 

VIDEO: Stožer civilne zaštite Karlovac o prvom slučaju zaraze koronavirusom 

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
17:21 01.04.2020.

Da nisu možda Prikupili, a ne sakupili? Još malo pa ćete početi pisati na ćirilic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije