Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Košić:

'Šaka mrzitelja života u medijima dobiva jednaki prostor kao i mi'

Vlado Košić
Nikola Čutuk/PIXSELL
20.05.2018.
u 14:40

Sisački biskup Vlado Košić na misnom slavlju povodom blagdana Duhova osvrnuo se na referendume i Hod za život

Ako volite domovinu potpišite peticiju za promjenu izbornog zakona da svi mogu sudjelovati u upravljanju našom Domovinom a ne samo političke elite koje manipuliraju izbornim sustavom i neprestano se izmjenjuju, ali samo za vlastitu korist, dok narod propada! Voljeti svoj narod znači izboriti se za njegovo dobro. Da nije bilo branitelja u Domovinskom ratu, danas naše domovine ne bi bilo. Potrebno je nekada preuzeti odgovornost i za teške odluke i za opasno djelovanje… za Domovinu se moramo moliti i žrtvovati - rekao je u danas biskup sisački Vlado Košić u sisačkoj katedrali gdje je predvodio misno slavlje povodom blagdana Duhova.

Tom prigodom podijelio je sakrament svete potvrde 74 kandidata iz katedralne župe, te se osvrnuo i na subotnji Hod za život. 

- Jučer je, dragi krizmanici, braćo i sestre, bio Hod za život, koji mi katolici podupiremo jer naši državljani žele reći da su za život a protiv smrti! No, neka šaka mrzitelja života su tzv. prosvjednici koji na žalost u našim medijima dobivaju jednaki prostor kao i tisuće naših vjernika koji su za život. Koja je to nepravda! Da mediji promiču smrt, da se bore protiv života! A naša Hrvatska biološki propada, nestaje… Čudna je to logika! Ja bih to nazvao đavolskim djelom jer đavla je sam Gospodin Isus nazvao 'ocem laži i ubojicom ljudi od početka - istaknuo je u propovijedi mons. Košić pozvavši okupljene da ne propuštaju svakodnevnu molitvu i ne budu ni jedne nedjelje bez svete mise.

Vlado Košić
1/15

Komentara 227

DU
Deleted user
16:27 20.05.2018.

Pozdrav vama, mile i drage antife. Tolerantni, slobodnomisleći, obrazovani, uvijek po istom. Protivnika treba vrijeđati i etiketirati, samo se tako čuva sloboda. Kad ne znamo, idemo osobno, tako treba, slobodarski kao Obi, zašto vam se tu nije upalio senzor zaa slobodu? Sva sreća da filozofski upisuje tolike kvote, ma država, zajednica, ili šta već će profitirati od gimnazijalaca (ako nedaj neka svevišnja silo ili štogod), ne završi filozofski. Tko će nam braniti sve te ugnjetavane nacionalne manjine, te (a to svi znamo relikte prošlosti kao što su neke tamo nacije), pa seksualne manjine... Plus što je u tijeku pokret (ne revolucija, drage antife, to je nasilje koje promovirate) koji želi svima osigurati pravedno i pravilno mjesto u saboru (ili parlamentu ili whatever). Tu je problem, nema dogovora i nema histerije i nema umjetno podjeljene Hrvatske koju će vječno tlačiti a sadd zaista APSOLUTNO SVEJEDNO KOJA crveno plava elita. A vi se plitki moji pecajte.

RK
Rodneral Križičević Rodnik
15:02 20.05.2018.

Jedini biskup koji napada političare. A tko ga ovdje napada? Tobože protivnici političkih elita, a zapravo poltroni i ulizice istih.

BL
Blabla
16:53 20.05.2018.

Sto je Biskup pogrešno rekao ? Ništa . Koji bijednici leže po cesti i ne daju ljudima da prolaze posto imaju drugačiji svijeto nazor od njih. Takvih ima koliko hoćete po europskim gradovima ,niti sto rade niti sto znaju samomo se nasmrcu i valjaju po ulici i uvijek traže neka prava samo ih nitko u Europi ne čuje a Hrvatskoj su postali brend.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije