Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
92 11°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • sisavac:

    pa kolko je to bilo ljudi prije 5.000 godina, kolko smo to onda nafte spaljivali, ugljena i plina, da se sahara onda tolko proširila?! jer ispada da se sahara šiti samo u zadnje vrijeme. klima nije proces u kojem su ... prikaži još! velike promjene nagle, u par desetljeća, već to traje stotinama godina, tisućama, uz nekoliko malih razdoblja odstupanja od trenda. snijeg u sahari nije rijedak niti slučajnost. kao ni 24% na sjevernom polu. to što mi mjerimo temperaturu u sve više izgrađenim gradovima, koji po defaultu akumuliraju toplinu i predstavljaju toplinske otoke, značajno odskaču od svoje 'ruralne' okolice, je problem mjerenja. kad bi temperaturu mjerili u nekom šumarku daleko od betona i asfalta, stakla, drugačije bi dobili brojke. doma probajte mjeriti temperaturu uz zgradu (gdje većina ima prišrafane termometre) ili pak pod 'kruškom'.

  • Vlaskoulicanec:

    U pustinji temperature po noći padnu djelomično ispod nule, tako da inje na pijesku i nije tako rijetka pojava, pogotovo zimi kada je zrak nešto vlažniji. A o samom "članku" je @radijatori sve napisal...

  • radijatori:

    (sarcasm off) Inače, do kada će se pojavljivati ovakvi zbrkani članci koji se samo prevode bez razumijevanja, gdje se uopće ne vidi da je Sahara jedna pustinja, u Sjevernoj Africi, a Arabijska pustinja druga, u Arabiji i sjeverno do Jordana, ... prikaži još! Sirije i Iraka, te da je pokrajina Asir u Saudijskoj Arabiji tisuće kilometara udaljena od Alžira?

Još iz rubrike Vijesti

LUDI PETAK

VIDEO HNK zatrpan: Pogledajte rekordne količine smeća kojeg su mladi ostavili

U SISAČKOJ BISKUPIJI

Caritasovim volonterima u pomoć pristigla i bivša predsjednica Grabar-Kitarović

Polish rescuers recover bodies of drowned deer after lake ice cracks
NESREĆA U ŠVEDSKOJ

Išli u ribolov: Propali kroz led i preminuli, našla ih policija