Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Burilović:

'Sada se ne mora birati između zdravlja i gospodarstva, možemo imati oboje'

Luka Burilović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
25.04.2020.
u 22:27

Vlada je donijela izvrstan potez i mi smo ubrizgali u gospodarstvo veliku količinu novca što će se vidjeti i u državnom proračunu, rekao je Burilović

Gost emisije Tema dana HRT-a bio je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. Krenulo se s otvaranjem gospodarstva i Komora je imala svoje prijedloge, između ostalog i produženje rada trgovina, što je najavljeno, sve mjere će se provoditi uz stroge epidemiološke mjere. Na pitanje što se očekuje od "nove" normalnosti, Burilović je rekao kako možemo biti jako zadovoljni sa svime do sada učinjenim.

 

"Sada se ne mora birati između zdravlja i gospodarstva, možemo imati oboje" rekao je Burilović. Naglasio je kako je dogovoren velik paket mjera s Vladom.

"Vlada je donijela izvrstan potez i mi smo ubrizgali u gospodarstvo veliku količinu novca što će se vidjeti i u državnom proračunu" rekao je.

Vlada je dala 4 tisuće kuna za radnike u realnom sektoru, te odgodila plaćanja kredita i drugih nameta koji su opterećivali  gospodarstvenike sve ovo vrijeme, rekao je Burilović i dodao kako je optimist glede ove krize te kako se nada da će se ona prebroditi brže od krize iz 2008. "S obzirom da je na tržištu kapitala puno jeftinog novca i kapitala, mislim da ćemo se uz pomoć Vlade vratiti na kolosijek koji smo imali do sada", rekao je.

Ključne riječi

Komentara 3

AB
abokatstir
23:17 25.04.2020.

Od Burilovića prvenstveno očekujemo da tvrtke oslobodi nameta za Gospodarsku komoru, jer nemaju nikakve koristi , to je leglo parazita i uhljeba.

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:23 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
00:32 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije