Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
's Izraelom dovršavamo dogovor'

Američko veleposlanstvo za Večernji: SAD želi da Hrvatska modernizira zrakoplovne snage

Zagreb: Borbeni avioni F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
07.12.2018.
u 10:27

- Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove, ističu iz američkog veleposlanstva

Amerika podržava hrvatsku nabavu izraelskih vojnih zrakoplova! Proizlazi to iz najnovije reakcije američkih diplomatskih krugova. Nakon informacija da američka administracija usporava dogovor Izraela i Hrvatske o prodaji zrakoplova F-16, Večernji list je dobio službenu reakciju američkog veleposlanstva:

– Sjedinjene Američke Države ostaju čvrsto predane potpori Hrvatskoj da modernizira i nadogradi svoje zrakoplovne snage kupnjom zrakoplova koji su u skladu s opremom NATO-ovih saveznika.

– Već više od godinu dana radimo s Izraelom na detaljima predloženog transfera za F-16 zrakoplove. Tijekom cijelih tih razgovora jasno smo isticali pod kojim tehničkim uvjetima možemo odobriti takav transfer.

– U ovom trenutku vrlo aktivno radimo s Izraelom i Hrvatskom kako bismo ostvarili prihvatljivo rješenje koje će biti unutar hrvatskih potreba i unutar zadanog roka – stoji u odgovoru američkog veleposlanstva u Zagrebu. 

Pogledajte let MiG i F-16 borbenih zrakoplova iznad Knina:

Ključne riječi

Komentara 170

SA
sašan
12:07 07.12.2018.

sad svima treba otić Krstičević.i onom pajacu Beri. pa zar svi niste kritizirali kupnju "starih kanti",a sad kad bi kao trebala biti blokirana kupnja aviona vam ne valja upravo to što je kao propao posao i ministar bi treba zbog kao propalog posla otić.pa zar vi niste sretni što ako tako bude nećemo kupit "stare kante"?Bero kretenu jel ti znaš šta hočeš i šta ti odgovara? hočeš "stare kante" ili nečeš? kad su trebali bit kupljeni ministar je treba dat ostavku jer se kupuju,sad kad bi kao moglo propast,opet bi misnistar treba otić!!!!! koji kreten,Bero i oporba!!!!!!!!!

PO
Polikarp
10:39 07.12.2018.

U laži su kratke noge! Brzo se potvrdilo da SAD ne blokira kupnju izraelskih borbenih zrakoplova F16. Bila je to najobičnija prijesna laž iz KOS-ove kuhinje.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
10:51 07.12.2018.

Američke obaveštajne službe procjenile da jako sporo ide srpsko slaganje lego Mig 29 i da nema potebe za žurbom s fantomima 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije