Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKI PROSVJEDI

VIDEO Kaos u Venezueli: Uništeni objekti i opljačkani dućani

Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.01.2019.
u 09:05

"Taj korak poduzimamo na temelju naše trenutne procjene sigurnosne situacije u Venezueli. Zatvaranje veleposlanstva nije u planu", stoji u priopćenju glasnogovornika State Departmenta

Američki State Department u četvrtak je naredio dijelu zaposlenika američke vlade da napusti Venezuelu te američkim građanima u toj zemlji savjetovao da razmisle o odlasku, dan nakon što je Washington priznao oporbenog političara kao novog venezuelanskog predsjednika.

"Taj korak poduzimamo na temelju naše trenutačne procjene sigurnosne situacije u Venezueli. Zatvaranje veleposlanstva nije u planu", stoji u priopćenju glasnogovornika State Departmenta.

Pogledajte video prosvjeda:

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro prekinuo je diplomatske odnose s Washingtonom i dao zaposlenicima američkog veleposlanstva rok od tri dana da napuste zemlju nakon što je predsjednik Donald Trump u srijedu priznao oporbenog čelnika Juana Guaida za novog predsjednika te zemlje.

Američko veleposlanstvo u Caracasu priopćilo je da je dijelu osoblja rečeno kako moraju napustiti Venezuelu te da bi američki državljani trebali "ozbiljno razmotriti" odlazak dok još uvijek ima komercijalnih letova.

Kaos i destrukcija nakon prosvjeda

Stotine tisuća ljudi prosvjedovalo je diljem Venezuele. Neki su nerede iskoristili za pljačku, a u nekim gradovima ima žrtava. Tako su četiri osobe ubijene u gradu Barinasu nakon što su sigurnosne snage otvorile vatru. Smrtno stradalih bilo je i u San Cristobalu. Tamo su u neredima ubijene tri osobe, javlja Independent.

Prosvjedi u Caracasu bili su većinom mirni, dok je nasilja bilo u četvrti Altamira koje je oporbeno uporište. Tamo su snage sigurnosti koristile suzavac kako bi rastjerale mnoštvo mladih koji su se okupili na trgu.

Kaos i destrukcija nakon prosvjeda u Bolivaru

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Mi sami
Mi sami
09:23 25.01.2019.

Ameri se trebaju samo malo strpiti i venezuelanski komunisti će sami uništiti svoju državu kao i uvijek.

LU
lunar777
09:51 25.01.2019.

Što komunizam čini od bogatih i prosperitenih država kao što je Venezuela. Strašno, doduše mogu biti sretni što komunisti nisu pobili nekoliko milijuna "klasnih neprijatelja", no opet kriminal im je toliko porastao da ima ubojstava kao da vode rat.

Avatar navijač
navijač
09:51 25.01.2019.

To im je ostavština Huga Čaveza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije