Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka veleposlanika

SAD zahvalile hrvatskoj Vladi na podršci akciji u Siriji

Trumpu su savjetnici predlagali da ne čestita ruskom predsjedniku
Foto: Reuters
14.04.2018.
u 18:18

Sjedinjene Države, Britanija i Francuska napali su mete širom Sirije kao odgovor na kemijski napad prije tjedan dana, no sirijska vlada, koju podržava Rusija, niječe da je upotrijebila ili da posjeduje takvo oružje.

Zahvaljujemo hrvatskoj Vladi na podršci akciji SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske protiv korištenja kemijskog oružja, poručio je američki veleposlanik u Hrvatskoj William Robert Kohorst.

Precizni napadi američkih, francuskih i britanskih snaga bili su usredotočeni na to da onesposobe sirijske kapacitete za kemijsko oružje i odvrate od njegovog budućeg korištenja, što je u skladu s američkom politikom prema Siriji, kao i politikom naših saveznika, ponovio je američki veleposlanik te dodao kako sirijski režim napadima kemijskim oružjem krši svoje obveze iz rezolucije Vijeća sigurnosti 20019 i Konvencije o kemijskom oružju i Assad mora biti pozvan na odgovornost. 

- Naši vojni udari su odgovor na postupke sirijskog režima i nisu provokacija usmjerena protiv Ruske Federacije ili njezinih snaga u Siriji. Rusija, međutim, ne može tvrditi da je odgovorna članica međunarodne zajednice, a da pritom ne osuđuje korištenje kemijskog oružja i ne poduzima ništa da spriječi njegovo korištenje.  Pozivamo Rusiju da počne podržavati nedužne muškarce, žene i djecu Sirije koje ubijaju kemijskim oružjem - zaključuje William Robert Kohorst.

Trumpu su savjetnici predlagali da ne čestita ruskom predsjedniku
1/20

 

Komentara 96

BI
binki
18:25 14.04.2018.

Wuf wuf. (gazda donjela sam lopticu) wuf wuf.Bravo .... Sjedi pored ograde.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:51 14.04.2018.

Ovo je čista agresija na siriju, asad nema motiv bacat bojne otrove praktički več je dobio rat, uostalom zemlja koja podržava politiku saudijske arabije podržava i terorizam, ende.

DU
Deleted user
19:20 14.04.2018.

a gde je zahvalnost ISIL-a hrvatskoj vladi... stvarno su neuvidjavni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije