Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nuklearno oružje

SAD, V. Britanija i Kanada uvele nove sankcije Iranu

\'Iran\'s President Mahmoud Ahmadinejad addresses the 66th UN General Assembly at the United Nations headquarters in New York, September 22, 2011. EU delegations Thursday staged a walkout of a speech
AFP/PIxsell
22.11.2011.
u 07:35

Posljednja izvješća UN-ove nuklearne agencije pokazuju da postoje snažni dokazi kako Iran nastoji proizvesti nuklearno oružje

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kanada objavile su uvođenje novih sankcija Iranu zbog porasta zabrinutosti oko iranskog nuklearnog programa koji se, smatraju, razvija u vojne svrhe.

Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da ovim potezom pokušava na znakovit način povećati pritisak na Teheran.

Velika Britanija već je ranije objavila da novim sankcijama prekida sve veze s iranskim bankama, dok je Kanada zabranila izvoz petrokemijskoj, naftnoj i plinskoj industriji u Iran.

Posljednja izvješća UN-ove nuklearne agencije pokazuju da postoje snažni dokazi kako Iran nastoji proizvesti nuklearno oružje, dok službeni Teheran odbacuje sve optužbe i naglašava kako se nuklearni program razvija isključivo u civilne svrhe.

Rusija je pak nove sankcije ocijenila "neprihvatljivima i protivnima međunarodnim zakonima". Iz ruskog ministarstva vanjskih poslova izjavili su da takvi potezi ozbiljno kompliciraju nastavak konstruktivnih razgovora s Teheranom.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova kazao je da su nove sankcije uzaludne i kako neće imati nikakvog učinka.

Komentara 343

OB
-obrisani-
20:08 22.11.2011.

Nece dugo ni zlo iz Talmuda curiti kao katran svijetom.

Avatar ZoneReality
ZoneReality
09:30 22.11.2011.

Ako naprave atomsku, nadam se da će jednu zafitiljit na Ameriku.

RE
rezonancija
19:37 22.11.2011.

penicilin odgovorit cu ti:zato jer ste vi svi arapi beskrajno svadljivi,eto zasto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije