Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAd uzvraća udarac

SAD šalje marince u sve zemlje u kojima se održavaju prosvjedi

marinici (1)
REUTERS/Pixsell
15.09.2012.
u 20:53

To što prosvjeduju ekstremisti ne znači nužno da tako osjeća i ostatak stanovništva zemalja u kojima se prosvjednici dižu zbog protuislamskog fima

Američki ministar obrane Leon Panetta najavio je slanje dodatnih vojnih snaga u 18 zemalja zbog protuameričkih prosvjeda koji su zapalili islamski svijet. Međutim, ministar nije previše zabrinut zbog prosvjeda izazvanih filmom “Nevinost muslimana”. – Pojavljivanje ekstremizma, baš kao ni Ku Klux Klan u SAD-u, ne znači nužno da tako osjeća i ostatak stanovništva – rekao je Panetta za Foreign Policy.

U Tripoli i Jemen već je stiglo stotinu marinaca, a treća jedinica sa 50 antiterorističkih specijalaca trebala bi biti poslana u Sudan, kako bi zaštitila američko veleposlanstvo.

Panetta je rekao i kako je Al-Qa’ida postala puno aktivnija u Jemenu, Somaliji, Libiji i širom sjeverne Afrike. Ali, tvrdi ministar, jezgra te terorističke organizacije ipak je poražena, a sad su u pitanju Al-Qa’idine podružnice. – Baš kao što talibani u Afganistanu pribjegavaju upadima, tako je i ovdje riječ o nesposobnosti Al-Qa’ide da se domogne teritorija koji je izgubila, a izgubila je i utjecaj na Bliskom istoku – kaže.

Nije otkrio što misli o pozadini napada na američko predstavništvo u Benghaziju, ali kaže kako je uzrok drugih prosvjeda upravo antiislamski film. – Istražujemo kako bismo ustanovili što se točno tamo dogodilo – kaže.

O sporu između SAD-a i Izraela o tome treba li točno označiti koja je ‘crvena crta’ u iranskom nuklearnom programu koja će označiti početak vojne akcije, Panetta kaže kako u stvarnom svijetu nema crvenih crta.

Komentara 103

VE
velika
22:48 15.09.2012.

nikad nisam bila sklona teorijama zavjere ...ali ovo je očito ako netko iz čista mira ide potrošiti 5-6 mln dolara i onda stavi film na Internet namjera je očita

OB
-obrisani-
22:50 15.09.2012.

mala bravo

OB
-obrisani-
22:44 15.09.2012.

Custer je napisao/la: mogu se i povuči iz tih država ali će time prestati i vojna i svaka druga pomoć a pijesak se nemože jesti, ---------------------------- evo ovde.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije