Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Militarizacija

SAD prodaje Saudijcima oružje u vrijednosti 90 milijardi dolara

F16 zrakoplov
14.09.2010.
u 09:08

Unosni posao mogao bi potaknuti novu trku u naoružanju na Bliskom istoku, tvrdi The Daily Telegraph.

Sjedinjene Američke Države Saudijskoj Arabiji namjeravaju prodati borbene zrakoplove u vrijednosti 60 milijardi dolara, što je najunosniji takav sporazum koji je ikada sklopljen, objavio je britanski The Daily Telegraph. Pregovara se i o prodaji ratnih brodova u vrijednosti 30 milijardi dolara.

Prodaja oružja Saudijskoj Arabiji izazvat će, navodi britanski dnevnik, zabrinutost zbog militarizacije Zaljevskih zemalja i Bliskog istoka koja je potaknuta strahovanjima od iranskoga nuklearnog programa.

Ti sporazumi, ističe list, donijet će velike bodove Obaminoj administraciji uoči dopunskih izbora za Kongres u studenome, jer će od njih imati koristi proizvođači oružja u 44 američke savezne države, a osigurat će čak 77 tisuća radnih mjesta.

Sporazum o prodaji oružja Saudijskoj Arabiji treba odobriti i Kongres.

Komentara 865

OB
-obrisani-
22:23 14.09.2010.

tajna......molio bih te da ne donosis jednostrane zakone, prvo- mozes samo nagadjati a ne donijeti tocan zakljucak, a drugo, jeli ti palo na pamet da mozes svojim glupim nesmotrenim izjavama, nekoga povrijedit, buduci ne znas za sto su novci

OB
-obrisani-
22:23 14.09.2010.

zakone=zakljucke

OB
-obrisani-
15:38 14.09.2010.

\"bespredmetno je raspravljati s vama, izgubit cete se u odgovorima\" reče Igla i nestade u vidu magle.... Ponovo je dokazao svoju nadmoć i snagu uvjeravanja a tek argumenti citiranje Kire.... impresivna diskusija puna dubokih misli i jakih argumenata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije