Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENI ČELNICI SKUPINE

SAD optužio Proud Boys za urotu zbog blokade Kongresa 6. siječnja

FILE PHOTO: Supporters of U.S. President Donald Trump gather in Washington
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
19.03.2021.
u 19:50

Navodi se i da su radili na nabavi paravojne opreme iskorištene u napadu na Kapitol, da su uklonili metalne barijere postavljene radi zaštite zgrade i da su komunicirali ručnim radijom i aplikacijama za slanje poruka s enkripcijom

Savezna velika porota optužila je četvoricu čelnika krajnje desne skupine Proud Boys za urotu u cilju sprječavanja Kongresa da potvrdi izbornu pobjedu demokrata Joea Bidena, po novoj izmijenjenoj optužnici objavljenoj u petak. 

Po optužnici, Ethan Nordean iz Washingtona, Joseph Biggs s Floride, Zachary Rehl iz Pennsylvanije i Charles Donohoe iz Sjeverne Karoline urotili su se kako bi potaknuli pripadnike skupine da sudjeluju na prosvjedu "Stop the Steal" u Washingtonu D.C. 6. siječnja.

>> FOTO Proboj Trumpovih pristaša na Capitol

FILE PHOTO: Supporters of U.S. President Donald Trump gather in Washington
1/8

Navodi se i da su radili na nabavi paravojne opreme iskorištene u napadu na Kapitol, da su uklonili metalne barijere postavljene radi zaštite zgrade i da su komunicirali ručnim radijom i aplikacijama za slanje poruka s enkripcijom. Sva četvorica vođe su ogranaka Proud Boysa u svojim državama.

Optužnica navodi i da su svoje namjere razotkrili još u studenome, Biggsovom objavom na društvenim medijima 5. studenoga, zaprijetivši ratom ako izbori budu ukradeni tadašnjem predsjedniku Donaldu Trumpu. Kasnije tog mjeseca, 27. studenoga, Nordean je rekao: "Pokušali smo igrati po pravilima i biti dobri, sada ćete imati posla s čudovištem koje ste stvorili".

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
21:33 19.03.2021.

BLM, Antifa ništa??

XA
xaron
20:38 19.03.2021.

Evo sada su Boys krivi, slijedeči put če biti Girls...

MX
Mister X
23:36 19.03.2021.

Biden optužio ne ubijene pohapšene Trfampove prosviednike za urotu i terorizam , Kad će Putin da se ugleda u Američku politiku demokraciju kako se to radi kad "ubiješ više osoba koji su legalnom prosvjedu odobrenom od legalnog Predsjednika države"; pa"; pa da ti se cijeli svjet divi jer zna istinu da nisi ti ubojica nego predsjenik druge dežave koji je je 20.000km dalje , i da ti i sud i cijeli slobiodni dmokratski svijet sve to vijeruje i dive ti se jer si jako ,.,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije