Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raketni program

Washington uvodi sankcije protiv pet iranskih industrijskih grupacija

Američki predsjednik Donald Trump
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
1/2
05.01.2018.
u 00:20

Pet grupacija koje su meta novih američkih sankcija podružnice su grupe Shahid Bakeri Industrial Group

Washington je u četvrtak odlučio uvesti sankcije protiv pet iranskih industrijskih grupacija koje optužuje za sudjelovanje u programu balističkih raketa koje razvija službeni Teheran. 

Pet grupacija koje su meta novih američkih sankcija podružnice su grupe Shahid Bakeri Industrial Group, a ona je već upisana na američku crnu listu, prenosi agencija AFP.

"Te sankcije ciljaju ključne entitete koji sudjeluju u razvoju iranskog balističkog raketnog programa kojemu iranski režim daje prednost pred gospodarskim, a ne dobrobiti iranskog naroda", objavio je američki ministar financija Steven Mnuchin, izvještava Reuters.  

Sankcijama službeni Washington blokira imovinu navedenih grupa u Sjedinjenim Državama i zabranjuje im trgovinske odnose sa SAD-om te pristup američkom financijskom sustavu, navodi se u priopćenju ministarstva financija u Washingtonu. 

Pogledajte i galeriju prosvjeda u Iranu:

Američki predsjednik Donald Trump
1/12

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
15:16 05.01.2018.

He, he, he...Iran izbacio petrodollar : sankcije, Pakistan izbacio petrodollar : sankcije, Venecuala izbacila petrodollar : sankcije, Rusija izbacila petrodollar: sankcije, Irak pod Sadamom bio poceo prodavati naftu za Eure : invazija, Libija pod Gadafijem zeljela uvesti zlatni dinar: invazija...itd.itd. Ponzijeva shema tiskanja zelenog papira i prisiljavanja drugih da ga uzimaju u zamjenu za stvarne vrijednosti (proizvode) se ubrzano urusava a dug raste li raste : 20 tisuca 600 milijardi zelembaca $ ili 109 % GDP-a. Uskoro ce stici Grcku.

ST
stomugromova
08:47 05.01.2018.

Pametan je Trump kao i sve američke elite iza njega oliti deep state.Da su Iranci više ulagali u gospodarstvo,a manje u oružje,kad ih demokrati napadnu,imali bi više za opljačkati i pokrasti,a ovi se ne bi mogli braniti pa bi imalii i manje žrtava u agresiji na Iran.Zato žrtvu prije pljačke treba razoružati.Vidite kako su ciovehabijski imperijalisti domišljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije