Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije postavljen rok

SAD i Turska razgovarali o američkom pastoru, Trump: 'Odnosi nisu dobri'

Donald Trump i Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
14.08.2018.
u 07:08

Trump je prošlog tjedna i 'tvitao' da odnosi SAD-a i Turske "nisu u ovom trenutku dobri!" te izjavio da je odobrio udvostručenje carina na uvoz čelika i aluminija iz Turske

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Bolton razgovarao je u ponedjeljak s turskim veleposlanikom u SAD-u o pritvorenom američkom pastoru Andrewu Brunsonu u Turskoj te odnosima SAD-a i Turske, priopćila je Bijela kuća.

"Na zahtjev turskog veleposlanika, John Bolton se sastao u ponedjeljak u Bijeloj kući s veleposlanikom Turske u SAD-u Serdarom Kilic. Razgovarali su o pritvoru američkog pastora Brunsona u Turskoj te o državnim odnosima SAD i Turske", izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Unatoč nekim medijskim objavama da su SAD odredile Turskoj rok za predaju Brunsona, američki dužnosnici rekli su da nije postavljen nikakav rok.

Nije bilo znaka da su SAD bile spremne pregovarati s Turskom oko Brunsona, a predsjednik SAD-a Donald Trump naizgled je zadovoljan uvođenjem određenih gospodarskih pritisaka za ekonomiju Turske.

Trump je prošlog tjedna i 'tvitao' da odnosi SAD-a i Turske "nisu u ovom trenutku dobri!" te izjavio da je odobrio udvostručenje carina na uvoz čelika i aluminija iz Turske.

Ekonomski savjetnik Bijele kuće Kevin Hassett izjavio je pak u ponedjeljak kako Trumpova administracija "vrlo pažljivo" prati financijsku situaciju u Turskoj, nakon što je turska valuta lira u ponedjeljak rekordno pala prema američkom dolaru.

Donald Trump na NATO summitu

Donald Trump i Tayyip Erdogan
1/16

Komentara 3

MA
marengo1
16:35 14.08.2018.

USA je momentalnno u dobrim odnosima samo sa jednom muslimanskom državom na planeti,"Saudijskom Arabijom",znači najvećom osovinom zla na ovoj planeti a poslovica glasi " sa kime si,takav si"...

DU
Deleted user
09:20 14.08.2018.

Trump izaziva krizu gdje god poželi. Nevjerojatno s kojom neodgovornošću koristi poziciju najmoćnije sile. Turska nije slučajno izabrana, tamo se već nalaze milijuni izbjeglica i svaka destabilizacija bi značila pravu demografsku katastrofu za Europu a posebno za područje BiH i Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije