Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETNJE UKRAJINI

SAD i NATO upregnuli sve snage protiv Putina

Ukrajinska vojska
Reuters/PIXSELL
13.04.2021.
u 19:00

Rusija je premjestila tisuće borbeno spremnih vojnika na granicu s Ukrajinom, što je najveće grupiranje ruskih trupa od ilegalne aneksije Krima 2014. – rekao je Stoltenberg

Šef američke diplomacije Antony Blinken doputovao je danas u Bruxelles na razgovore u NATO savezu o situaciji u Ukrajini i plairanom povlačenju saveznika iz Afganistana. Danas će mu se pridružiti i američki ministar obrane Lloyd Austin, a Blinken se susreo i s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmytrom Kulebom, koji je u Bruxellesu zbog  sastanka s glavnim tajnikom  NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Rusija je premjestila tisuće borbeno spremnih vojnika na granicu s Ukrajinom, što je najveće grupiranje ruskih trupa od ilegalne aneksije Krima 2014. – rekao je Stoltenberg. 

– Rusija mora prekinuti s jačanjem vojnog prisustva u i oko Ukrajine,  zaustaviti svoje provokacije i odmah deeskalirati situaciju – dodao je.

–  Moramo obeshrabriti Moskvu od dodatne eskalacije, među ostalim i tako što ćemo im jasno poručiti da će cijena nove vojne  avanture biti previsoka  – poručio je Kuleba. Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki iz Washingtona je poručila da će na “rusku  agresiju” biti odgovoreno “posljedicama koje su vidljive i nekima koje nisu vidljive”.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar AlPoS
AlPoS
19:22 13.04.2021.

Rusi će se zasigurno prestrašiti od diplomatskih reakcija. Pih

IP
info_punkt
19:31 13.04.2021.

Amerikanac: "Rusija mora prekinuti s jačanjem vojnog prisustva u i oko..."---. 'alo jado... Rusija ne mora ništa... N.I.Š.T.A...

TA
tabula
07:00 14.04.2021.

Šta to znači "ilegalno anektirali"? Jel' to znači kad Ameri i NATO anektiraju ili unište neku državu, da je to onda legalno anektiranje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije