Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak kraja trgovinskog rata
Povratak na članak

SAD i Kina počinju ukidati carine

Peking je objavio kako su u posljednja dva tjedna postignuti dogovori s Washingtonom o prvoj fazi trgovinskog sporazuma

Komentari 5

NE
Nepokolebljiv
14:03 08.11.2019.

Prije nego li su carine samo malo uvedene Kinezi su pokusali s cjenkanjem i parcijalnim udovoljavanju zahtjeva Predsjednika Trumpa a on se napravio gluh i kazao da je prerano. Tako ce biti i sada sve dok Kinezima sjedne u glavu da MORAJU prihvatiti SVE zahtjeve potpuno! Potpuna otvorenost americkoj robi, nema carina ni za koga a najvaznije nema krade niti prisilnog transfera intelektualnog vlasnistva i postivanje patenata! Kinezi ce uciti trgovati po Trumpovim pravilima jos barem godinu dana i polako krvariti!

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:53 08.11.2019.

u ovoj igri svi su dobili, ne izgubili. države su dobile lijepe novce od carina, a carine su nešto što plaća krajnji korisnik. masa ljudi nije svjesna da je trump od tih carina plaćao više subvencije američkim farmerima zbog enormnih gubitaka zbog prestanka izvoza poljoprivrednih proizvoda u kinu, a kinezi da su carinama dodatno zaštitili domaću industriju. ovo je bila i ostala predstava za stoku sitnog zuba. ono što su svi osjetili jest nelagoda svake države pojedinačno, kad su shvatili kolko su nezaštićeni kad se veliki tuku. poskrivečki zapadne države svoje devizne rezerve mijenjaju, smanjuju udio dolara, i sve više se okreću trgovini u svojim domaćim valutama, izbjegavaju dolar, pa čak i swift sustav se pokazao kao preranjiv, jer amerikanac u njemu ima odlučujuću ulogu, baš zbog dolara.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
14:58 08.11.2019.

Da da tako su amerikanci mislili nametnut svoje pa izgubili milijarde dolara sa kinom. Tj vidile obe zemlje da gube pa moraju sjest za stol.Tako je Evropska unija uvela sankcije Rusiji pa otisli naglavu U Njemackoj prikazuju kako seljaci prosipaju mljeko mljecne preradevine. Pa Njemacbizmismeni svako malo oce dase skinu sankcije ,Dosadilo im zemlje baltika Poljska trpe ogromne stete. Rusi se okrenuli svom farmerstvu pa nista vise nece kupovat od njih. Gledam tu u Moskvi sve domaci proizvodi ipo rusiji.a ovi sad kukaju dali sami sebi sankcije. Nisu racunali dace im Rusi dat sankcije na njihov uvoz robe i na prehrambene artikle, A juzno voce uvoze iz Joz Amerike Irana a imaju i svoje sa Kavkaza ili sa Crnog ili Kaspijskog jezera. E sad kmece tako smo imi dali sankcije pa neretljani kukaju.Jer vise od pola je islo za Rus trziste. Jadnici sad nesto uvezu preko drugi zemalja i firmi..Nikads naucit zato Talijani Njemci Madari Spanjolci Francuzi jedva cekaju dase ukinu sankcije,

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:38 08.11.2019.

Uglavnom, dolaze izbori u Americi, carinu placaju Amerikanci, a ne Kinezi, industrija zeljeza u Americi propada, farme propadaju, Trump je shvatio da Amerika gubi. U Kini nema izbora, nitko ne smije pisnuti protiv partije i generalnog sekretara koliko god je lose.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.