Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina iznad svega

Američki “reket” natjerao Katar da kupi novo oružje

F-15C
United States Air Force/Wikimedia Commons
16.06.2017.
u 11:20

Nakon što je uspio potpisati sporazum sa Saudijskom Arabijom vrijedan 360 milijardi dolara, od čega je jedan veliki dio vezan za naoružanje, Trump je izazvao je veliku krizu na Arapskom poluotoku

Američki predsjednik Donald Trump uspio je u svojoj namjeri reketarenja u zemljama Zaljeva kao što je to i najavio u svojoj predizbornoj kampanji.

Nakon što je uspio potpisati sporazum sa Saudijskom Arabijom vrijedan 360 milijardi dolara, od čega je jedan veliki dio vezan za naoružanje, izazvao je veliku krizu na Arapskom poluotoku između Katara i Saudijske Arabije koja je došla do ruba rata.

Unatoč tome što je Donald Trump stao na stranu Saudijske Arabije i optužio Katar da financira terorističke organizacije, njegov ministar obrane James Mattis potpisao je s katarskim ministrom obrane Khalidom Al Attijayhom ugovor o kupnji borbenih aviona F-15 vrijedan 12 milijardi dolara. Pentagon je priopćio da će taj sporazum “dati Kataru najsuvremeniju sposobnost te povećati sigurnosnu suradnju i interoperabilnost između Sjedinjenih Američkih Država i Katara”. 

Komentara 9

ST
stomugromova
11:47 16.06.2017.

Ameri reketare cijeli svijet.Doduše ne svi Ameri,nego oni sa prepoznatljivom fizionomijom.

MX
Mister X
11:36 16.06.2017.

Tihomir 65: Američki predsjednik Donald Trump uspio je u svojoj namjeri reketarenja u zemljama Zaljeva... Ameri su pravi svjetski prvaci u reketaranju i raketiranju zemalja Zaljeva i Islama i na taj način se to tamo slama !

Avatar nekakav
nekakav
11:58 16.06.2017.

hahaha, nema ti ljepšeg nego vidjeti trumpa biznismena u akciji! ona iz socijalne službe, iz njemačke, merkelica, je obična seljanka, u odnosu na ovog vrlog i dičnog gospodina. za pola godine u americi će se trumpu klanjati. počupao je nekoliko panjeva iz američkih sigurnosnih službi, i još treba nešto korova riješiti, očistiti ih, i amerika će prodisati. sve je to ostavština onog preljubnika clintona, i nobelovca za mir, obame. to su oni napravili taj nered, i naravno da se svi čiji se interesi napadaju, bune i podmeću. ovi zakoni što ih trumpu neki suci blokiraju, je bacanje prašine u oči, ovo je trump kakvog zna amerika. sve se bojim kad će sjesti sa putinom, što će tek rusija kupiti od amerikanaca! vi ne kužite da trump nije nečiji projekt, već je on solo igrač. kapitalac kakvog nije bilo sto godina u svijetu. on zna što su američki interesi, zna koje su interesne skupine i načine djelovanja. da, trump zna da nema dokaza o ljudskoj odgovornosti za klimatske promjene. on zna, što se naši vrapci čude, da je npr. 1600.-e godine započelo neko neobično zahladnjenje u čitavom svijetu, u istočnoj europi je zavladala i suša koja je trajala desetak godina. i sad, pošto nismo u to doba nešto vrludali sa ugljenom, naftom, cfc-om, plinom, postavlja se pitanje kako je došlo do porasta temp. nakon tog malo hladnog doba. ovaj trump je moj ljubimac postao, skupa sa putinom su družina koja voli ovaj svijet. i radi protiv interesa krupnog kapitala, koji crpi države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije