Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP PORUČUJE

SAD bi mogao rasporediti do 15.000 vojnika na granici zbog migranata

Migranti na putu za SAD
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.11.2018.
u 00:21

Pentagon je dosad odobrio raspoređivanje oko 5.200 vojnika na granici Sjedinjenih Država i Meksika koji će se pridružiti oko 2.100 već mobiliziranih pripadnika Nacionalne garde.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da bi Sjedinjene Države mogle rasporediti do 15.000 vojnika na granici s Meksikom kako bi spriječile ulazak u zemlju povorke srednjoameričkih migranata koji bježe od siromaštva u svojim zemljama.

"Što se tiče povorke migranata, naša vojska je raspoređena. Imamo oko 5.000 vojnika i ići ćemo do 10.000 ili 15.000", rekao je Trump.

Dvije karavane s oko 6.000 ljudi iz Srednje Amerike, trenutačno su na jugu Meksika i idu prema američkoj granici, gdje migranti planiraju podnijeti zahtjev za azil.

"Imigracija je veoma važna i veoma opasna tema", dodao je Trump u izjavi u vrtu Bijele kuće, uoči odlaska na Floridu gdje će u srijedu navečer održati predizborni skup.

Pentagon je dosad odobrio raspoređivanje oko 5.200 vojnika na granici Sjedinjenih Država i Meksika koji će se pridružiti oko 2.100 već mobiliziranih pripadnika Nacionalne garde.

Ova operacija pod nazivom "Vjerni domoljub" treba ojačati granicu od Teksasa do Kalifornije i pružiti logističku potporu agentima službe za carinu i za zaštitu granice u drugim slabije zaštićenim zonama.

Ključne riječi

Komentara 8

ZI
zimerman
05:58 01.11.2018.

Da , u pravu si Startack ali nije samo u tome problem, izbjeglice iz centralne amerike koje pokušavaju da udju u SAD su 10 puta bolje i poštenije nego muslimanske izbjeglice koje pokušavaju okupirati i islamizirati Europu. Ne podrzavam nitiam niti jedne niti druge ali kad bi se morao odluciti Izmedju socijalista i islamista bez razmišljanja bi se opredijelio za socijaliste .

ST
Startrack
03:38 01.11.2018.

Nije li ovo isti problem stoga Hrvatska ima. Samo ovi u USA hoce radit, ovi sto dolaze u Hrvatsku ne.

Avatar YJKAH
YJKAH
09:44 01.11.2018.

Kad će više sagraditi taj zid na meksičkoj granici ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije