Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČKI KIRURG

Zastupnik mu spasio amputiranu šaku: 'Sretan sam i zahvalan. Opet mičem prstima'

dr Ivan Kirin
Foto: PIXSELL
1/7
12.09.2019.
u 22:17

Iz bolnice su za portal kazali kako oporavak teče odlično, što znači da uspostavljanje i održavanje cirkulacije na reimplantiranoj šaci ide po planu.

Dražen Bužan, unesrećeni je 50-godišnjak iz Rijeke kojemu je prije tjedan dana lim na preši na radnom mjestu odsjekao ruku. Nakon što su ga njegovi kolege brzo prevezli u riječku bolnicu, dežuran liječnik, odnosno saborski zastupnik dr. Ivan Kirin i njegov tim su mu nakon šestosatne operacije natrag prišili šaku.

- Uvijek sam mislio da mi se tako nešto nikad neće dogoditi, no evo u jednoj sekundi vam se promijeni život. Normalno da čovjek kod svakog rada griješi. Htio sam napraviti brže i više i igrom slučaja dogodilo se što se dogodilo. Stavljao sam zadnji lim koji sam taj dan trebao ispiliti, lim je malo zapeo i krenuo sam ga namještati. Stao sam na papučicu koja pokreće prešu i primijetio sam kad je sve bilo gotovo, kad više nisam imao šaku. Svaka čast doktorima koji su mi spasili ruku i omogućili da se normalno vratim svom poslu. Moja obitelj je jako zahvalna i sretna, a ja svoju zahvalnost ne mogu opisati riječima - kazao je danas Dražen Bužan za Glas Istre, mičući i zavijajući prste šake.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Iz bolnice su za portal kazali kako oporavak teče odlično, što znači da uspostavljanje i održavanje cirkulacije na reimplantiranoj šaci ide po planu. Operacija je trajala točno 5 sati i 55 minuta, a uz Kirina su u sali bili dr. Marin Marinović i plastični kirurg dr. Ivan Sebaher, anesteziološki tim činile su dr. Dijana Deša i dr. Aleksandra Prijić, anesteziološki tehničar Andrea Rončević te instrumentari Fran Coratti, Andrijana Golik, Kristina Kutija i Sandra Grgurev.

- Šaka je amputirana u području ručnog zgloba gdje se nalazi cijeli niz malih kostiju, što takvu rekonstrukciju čini nešto težom. Najprije smo morali učiniti ukoštenje te spojiti krvne žile, arterije, vene i tetive te u konačnici sve zatvoriti, tj. zašiti. Sve je dobro prošlo, pacijent miče prstima, šaka je u funkciji i nadamo se da će za tjedan dana biti pušten kući. Kada imate ovako dobar tim sa izvjesnim iskustvom, tehnikom i dobrom opremom poput nezaobilaznog operacijskog mikroskopa, onda ne treba biti nikakvih problema- rekao je dr. Ivan Kirin za 24 sata.

Komentara 6

FA
fake
22:11 12.09.2019.

Svaka čast.

MA
Matrix5
22:10 12.09.2019.

Savršeno

LL
lipi.lipi7
22:41 12.09.2019.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije