Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene poslovnika

Sabor zbog Nenada Stazića ukida ispravak netočnog navoda

stazic
Saša Zinaja
10.03.2010.
u 14:04

Šeks je ustvrdio da su se pod velom netočnih navoda često razmjenjivali teški udarci. Uvjeren je da će izmjene Poslovnika ublažiti i demokratizirati situaciju.

Predsjedništvo Sabora podržalo je inicijativu Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav da predloži svim klubovima zastupnika da se promijeni poslovnik i ukine institut ispravka netočnog navoda. Naime taj je institut izazivao stalne kontroverze i "loženje atmosfere" između zastupnika i predsjednika Sabora - kazao je nakon sjednice Predsjedništva Sabora potpredsjednik Vladimir Šeks te dodao da će se replika omogućiti svima osim među zastupnicima istoga kluba.

To je upućeno svim predsjednicima klubova i kroz dva tjedna mogu dati neke druge inicijative. A nakon toga će Odbor za ustav utvrditi promjene poslovnika. Na upit hoće li se tako riješiti problem što HDZ-ovci napuštaju sabornicu kad govori Nenad Stazić (SDP) i izbjeći sukobi Stazić-Bebić-Linić, Šeks je ustvrdio da su se pod velom netočnih navoda često razmjenjivali teški udarci pa je uvjeren da će izmjene Poslovnika ublažiti i demokratizirati situaciju.

Nova 17. sjednica trajat će pet tjedana od 17. do 26. ožujka te od 12. do 30. travnja s dva prekida koja se vežu uz uskrsne blagdane.

Dnevni red ima 31 točku, a sve točke i prijedlozi zakona koji su došli u Sabor od zastupnika i Vlade bit će uvršteni u prijedlog dnevnog reda i raspravljeni u okviru sjednice, kazao je Šeks, nakon što je zamijenio Luku Bebića koji je na službenom putu u Indiji. Dodao je da će svi oporbeni prijedlozi, jedna interpelacija te prijedlog za osnivanjem istražnog povjerenstva biti raspravljeni na ovoj sjednici Sabora.

A što se tiče ustavnih promjena i toga kada će one na dnevni red, Šeks kaže da je to u vrlo delikatnoj fazi jer glavni igrači nastoje doći do suglasnosti vezane isključivo za prijepor između Vlade i vladajuće koalicije te prijedloga oporbenih stranaka oko o načina glasovanja hrvatskih državljana koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, odnosno dijaspore o čemu traju usuglašavanja.

Komentara 13

VI
Vinko37
15:31 10.03.2010.

Ipak je on na neki nacin istaknut politicar. Drugo je to sto je netko za a netko protiv njega. Ovako kako izgleda kao da nema ni trunka nade. Mogao bi proci kao Simbol za sve tri Yugoslavije.

OB
-obrisani-
15:52 10.03.2010.

pajaco.........

DA
davorac
15:07 10.03.2010.

hdz se boji istine ....a pitam se koliko mandata oni mogu biti u saboru ako predsjednik države ima pravo dva mandata a saborski štakori koliko oni pa ako je tako onda te nema razlike između komunizma i tz.demokracije STAZIĆU DERIERI IH IMAŠ MUDA SVAKA TI ČAST

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije