Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON DOČEKALI

Sabor izglasao besplatan trajektni prijevoz za otočku djecu s teškoćama u razvoju

trajekt
Foto: Brački pupoljci
29.11.2019.
u 17:00

Brojnim obiteljima, čiji najmlađi članovi na terapije na kopno moraju odlaziti i više puta tjedno, ova promjena barem će malo olakšati već ionako preskup život na otoku

U Saboru su izglasane cjelovite izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojima se djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka osigurava besplatan trajektni prijevoz.

– Brojnim obiteljima, čiji najmlađi članovi na terapije na kopno moraju odlaziti i više puta tjedno, ova promjena barem će malo olakšati već ionako preskup život na otoku. Uz djecu s teškoćama u razvoju, usvajanjem ovog Zakona, pravo na besplatan prijevoz ostvarili su i njihovi roditelji koji su im neophodni kao pratnja te pratitelji osoba s invaliditetom, zbog čega smo iznimno ponosni – priopćili su iz udruge Brački pupoljci.

– Drago nam je da su naši napori rezultirali i uvođenjem promjena koje se odnose i na ostale zanemarene kategorije putnika. Osobe s invaliditetom poput hrvatskih ratnih vojnih invalida sa 100-postotnim tjelesnim oštećenjem, gluhoslijepe osobe sa 100-postotnim oštećenjem, osobe s invaliditetom III. i IV. stupnja funkcionalnog oštećenja, osobe s 80 posto ili više oštećenim donjim ekstremitetima kao i osobe kojima je utvrđeno tjelesno oštećenje vida od 100 posto ovim Zakonom također ostvaruju pravo na besplatan trajektni prijevoz – dodala je predsjednica Udruge Maja Bonačić-Proti.   

 

Komentara 4

PU
Pulchrum
20:18 29.11.2019.

Bravo. To su djeca koja druge čine boljima i humanijima. To su naši anđeli na zemlji

DH
dalibor.hren
17:09 29.11.2019.

Besplatan prijevoz imala je i Pusićka na relaciji Istanbul - Zagreb (avionom), Milanović helikopterom do Rijeke (više puta), ovi sadašnji, avionom u Finsku....onda su valjda i djeca koja su u potrebi zaslužila trajekt!

DU
Deleted user
22:11 29.11.2019.

pohvalno.. napokon malo razumijevanja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije