Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paket poreznih zakona

Jandroković opomenuo Pernara i dodao: Ni kod vas nitko ne razmišlja svojom glavom

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
Autori: Hina, Vecernji list
21.11.2018.
u 12:43

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović poručio je danas kako je detaljnom analizom državnog proračuna za 2019. godinu utvrdio kako ima dovoljno novca za povećanje plaća koje traže sindikati javnih službi

Hrvatski sabor počeo je rad izjašnjavanjem o amandmanima na paket poreznih zakona, nastavio raspravom o izmjenama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora te o zakonu o Središnjem registru državne imovine, a slijedi glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Sabor je potvrdio odluku Vlade o neprihvaćanju amandmana Ivana Lovrinovića i Zdravka Ronka na paket poreznih zakona. 

Vlada nije prihvatila nijedan amandman različitih klubova zastupnika, a Sabor je svaku odluku Vlade podržao. 

GALERIJA Novinari bojkotirali Glasnovićevu konferenciju

Gordan Jandroković
1/6

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u Sabor je također prihvatio s 81 glasom.

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak Sabor je usvojio sa 79 glasova za. 

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima Sabor je u usvojio sa 78 glasova za i 54 protiv.  

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom Sabor je usvojio s 80 glasova za.

Gordan Jandroković
1/12

Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za 2017. godinu Sabor je usvojio sa 78 glasova za. 

Ivan Pernar iz Živog zida javio se za povredu poslovnika.

– Samo me zanimalo razmišlja li netko od HDZ-ovaca svojom glavom? – zapitao se Pernar kojem je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao opomenu prokomentiravši Pernarovu stranku. 

– Ni kod vas nitko ne razmišlja svojom glavom. Predsjednik vam odlučuje tko će sjediti u Saboru – rekao je Jandroković. 

Konačni prijedlog zakona o zakladama Sabor je usvojio sa 107 glasova za. 

Nakon dva desetljeća, Hrvatski sabor u srijedu je donio novi zakon o otocima koji treba osigurati uvjete za demografsku i gospodarsku revitalizaciju otoka i njihovu samoodrživost.

Uvodi se novi model razvrstavanja otoka i novi pristup strateškom planiranju njihova razvoja. Proširuje se uporaba postojeće otočne iskaznice da sva prava temeljem zakona budu na jednom mjestu. Zakon obuhvaća mjere subvencioniranja javnog pomorskog i cestovnog prijevoza, besplatni prelazak mosta, izjednačavanje cijene pitke vode na kopnu i na otocima za kućanstva i za gospodarstvenike i dr.

Hrvatska ima 1244 otoka, do kojih je 50 naseljeno. Lani je u otoke uloženo 1,7 milijardi kuna, od 2004. gotovo 22 milijarde kuna.

Hrvatski sabor u srijedu je većinom glasova prihvatio izvješća premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća i sastanku država članica europodručja (Euro summit) održanima u lipnju i listopadu.

Plenković je nedavno u Saboru predstavio izvješće o zadnja četiri sastanka Europskog vijeća, dva formalna koji su održani krajem lipnja i sredinom listopada te dva neformalna - jedan u Sofiji u svibnju i jedan u Salzburgu sredinom rujna.

Premijer je izrazio zadovoljstvo načinom na koji su primljena njegova stajališta o BiH i položaju hrvatskog naroda koja je iznio na summitu EU-a u Bruxellesu u listopadu. On je u okviru rasprave o vanjskim odnosima govorio o Bosni i Hercegovini nakon općih izbora u toj zemlji, na kojima su većinski Bošnjaci ponovno preglasali malobrojnije Hrvate i izabrali hrvatskog člana u tročlanom predsjedništvu zemlje.

“Mi smatramo da takva situacija, koja je upućivala na nepravednost, koja je upućivala na činjenicu da se hrvatski narod u BiH tako marginalizira, da ga se stavlja u podređeni, položaj nije dobra”, izjavio je premijer podnoseći izvješće u Saboru.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović poručio je danas kako je detaljnom analizom državnog proračuna za 2019. godinu utvrdio kako ima dovoljno novca za povećanje plaća koje traže sindikati javnih službi.

VIDEO Pogledajte verbalnu raspravu Brune Esih i Andreja Plenkovića

 


 

 

Ključne riječi

Komentara 23

KK
kukuruzni.kiflić
13:10 21.11.2018.

Neko me sabotira mozda je Vlada mozda su Srbi mozda masoni neko me sabotira

GA
garavuša
13:14 21.11.2018.

O cemu vi pricate? Narod je izabrao 150 zastupnika, od tih 150 je 81 normalnih koji podrzavaju poreznu reformu koja ide dalje

Avatar Urbani
Urbani
18:41 21.11.2018.

Pernar ne zna ni tko mu glavu nosi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije