Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INA i MOL

Sabor glasovao za osnivanje povjerenstva za Inu

sabor
Arhiva VL
26.03.2010.
u 13:41

Tko će biti članovi tog povjerenstva, tek će se odlučiti, no zna se da će predsjednik biti netko iz redova oporbe, ali većina članova bit će iz vlasti.

Saborski zastupnici glasovali su za osnivanje istražnog povjerenstva za Inu čiji je zadatak ispitati ugovore sklopljene između Vlade i MOL-a. Riječ je o još jednom u nizu povjerenstava koje je ovog puta osnovano na prijedlog SDP-a. Tko će biti članovi tog povjerenstva, tek će se odlučiti, no zna se da će predsjednik biti netko iz redova oporbe, ali većina članova bit će iz vlasti.

Zastupnici će ponovno u saborske klupe tek 14. travnja.

- Predlažem pauzu od dva tjedna. Zbog djece, Uskrsa, ovog i onog - poručio je predsjednik Sabora Luka Bebić zastupnicima. A potom dodao i da mogu početi ponovno sa sjednicom 21. travnja.

- Ja neću sam odlučiti o tome - dobacio je Bebić. I na kraju su se zastupnici ipak složili da se sjednica nastavi radije 14. travnja nego 21. travnja. Novu sjednicu započet će izvješćem o provedbi plana humanitarnog razminiravanja.

Dan sjećanja - 14. kolovoza

Zatočenici neprijateljskih logora tijekom Domovinskog rata dobili su svoj Dan sjećanja. Hrvatski Sabor jednoglasno je odlučio da taj dan bude 14. kolovoza, kada se dogodila i čuvena razmjena u Nemetinu, kada je iz srpskih logora izišla najveća skupina zatočenika, njih 662. Tijekom ratnog razdoblja kroz 60 srpskih koncentracijskih logora prošlo je ukupno 7666 hrvatskih branitelja i civila. Njih 219 bilo je mlađe od 19 godina. Među zatočenicima bile su i 932 žene. Prema zasad još nepotpunim podacima, procjenjuje se da je oko 300 osoba u zatočeništvu izgubilo život.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
01:02 27.03.2010.

Ma neces ti meni ozbiljnih faca!!! Kao da ta skupina \'\'drvenjaka\'\' moze utjecati na nekoga ili odlucivati o necemu. Brdo ljencina koje zivi na grbaci naroda. Nazdravlje!!!

Avatar vh1
vh1
09:26 27.03.2010.

Ako ne želiš riješiti problem, onda treba osnovati ISTRAŽNO POVJRENSTVO.

ZD
Zdravek
13:41 02.04.2010.

\"Predlažem pauzu od dva tjedna.\" \"A potom dodao i da mogu početi ponovno sa sjednicom 21. travnja.\" uvjek me fascinira matematika politicara! ajmo stanku 2 tjedna, pa cemo pocet radi za 4 tjedna dana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije