Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASOVANJE prije stanke

VIDEO Sukobili se Drele i Jandroković: 'Imate danas više od 1100 zaraženih pa vi hodajte bez maske '

Sabor
16.10.2020.
u 10:49

Jedna od tema o kojoj će raspravljati jest Izvješće o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i o utrošku sredstava u prošloj godini.

Hrvatski sabor u petak će zaključiti prvu redovnu sjednicu, nakon čega će napraviti dvotjednu stanku. Prije odlaska na stanku raspravljat će o Izvješću o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i utrošku sredstava u prošloj godini.

Svrha je te pomoći osigurati jednakost svih pred zakonom, pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima te učinkovitu pravnu zaštitu socijalno i ekonomski najpotrebitijoj grupi građana, navodi se u priopćenju.  

Nakon što je objavljeno da je SDP-ov Franko Vidović pozitivan na koronavirus, utvrđeno je da je on prisustvovao ove srijede na zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Na navedenoj sjednici, među ostalim, bili su glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac, šef SOA-e Daniel Markić. Saborski zastupnici koji su isto tako ondje bili preventivno su ostali kod kuće, a zbog navedenog razloga danas se neće održati sjednice klubova. 

VIDEO: Sjednica Sabora

Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Drele prilikom izlaganja o Izvješću počeo je govoriti o statusu medicinske sestre, o razlikama između njih i saborskih zastupnika te se zapitao zašto će imati najavljenu stanku od dva tjedna. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prekinuo ga je i podsjetio da ne govori o temi izlaganja. 

– Posve ste u pravu – poručio mu je Drele, na što mu je Jandroković rekao da slobodno može o tome govoriti u slobodnoj raspravi te je najavio kako će i on o tome govoriti na konferenciji za medije.

VIDEO: Sukobili se Drele i Jandroković: "Ja ću sada staviti masku, kao što ste vi stavili masku na usta svih nas koji bismo vam se mogli usprotiviti."

– Sad ću ja staviti masku na usta, kao što ste vi stavili masku na usta svima nama koji bismo vam se mogli usprotiviti u iduća dva tjedna – kazao je Drele. 

– Inače, imate danas više od 1100 zaraženih pa vi hodajte bez maske ako mislite da je to u redu – kazao je Jandroković. 

Nakon što je Tomislav Tomašević iz Možemo! nastavio pričati iako mu je isteklo vrijeme za slobodno izlaganje, opomenuo ga je Jandroković te mu dao tri opomene. 

– Napustite sabornicu. I ponašajte se u skladu s Poslovnikom. Ovo nije cesta, ovo je Hrvatski sabor. Ovako se ne bi ponašali ni na cesti.

Dalija Orešković se ispričala glasačima zbog stanke te je kazala: – Ovu pauzu oporba nije tražila. Mi o ovome nismo glasali. 

Ona je pozvala da se odustane od pauze, a Branko Bačić tražio je da se proglasi kršenje poslovnika zbog navodnog vrijeđanja zastupnika HDZ-a. Bačić je pak zatražio od Orešković da odgovori na pitanje kako to da je upravo ona odabrana da radi poslove za Janaf. 

Zastupnici u samoizolaciji

Uz saborskog zastupnika SDP-a Franka Vidovića koji je pozitivan na koronavirus, u samoizolaciji su još četiri zastupnika, potvrđeno je u petak iz Hrvatskog sabora. 

Uz HDZ-ova veterana Josipa Đakića, u samoizolaciji su i HDZ-ov zastupnici Žarko Tušek i Siniša Jenkač, a kod kuće je od danas ponovno i potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner koji je ''prvu'' samoizolaciju završio u utorak. 

Iz Sabora su potvrdili da epidemiolozi stupaju u kontakt sa svim zastupnicima koji su u srijedu, kao i Vidović, bili na sjednici Odbora za unutarnju politiku, a na kojoj su bili i predstavnici DORH-a, USKOK-a, policije, SOA-e.  Još nemamo povratne informacije kome je određena samoizolacija, kažu iz Sabora. Dodaju da su na toj sjednici Odbora bili i zastupnici Nikola Grmoja (Most) i Hrvoje Zekanović (HS) koji nisu članovi Odbora. Na sjednici nije bila članica Odbora Ermina Lekaj Prljaskaj. 

Ključne riječi

Komentara 99

AA
Aartur
11:07 16.10.2020.

Uvaženim zastupnicima dvotjedna stanka na punoj plaći iz proračuna, a građanima kojima je zabranjeno raditi od prekosutra kreću ovrhe. Sami procijenite koliko će takvo stanje biti socijalno održivo.

DU
Deleted user
11:25 16.10.2020.

Zašto su proglasili 2 tjedna nerada? Pa zato da ne bi sa saborske govornice neodgovorni zastupnici bespotrebno prozivali anemičnog debeloguzoga i tako dodatno pojačavali negativnu percepciju javnosti. A za dva tjedna će ionako nove teme i nove rasprave.

Avatar Nashorn
Nashorn
11:00 16.10.2020.

Fakat nisu normalni, koja nakupina ništ koristi ljudi. A dobro mu je i Drele rekao pa šta sad 2 tjedna nerada zbog čega? Tišine jer je premijer Plenky i vlada u nevolji. Ljudima je pun kufer manipulacije tipa malo smo COVID-19 free zemlja pa idemo na izbore a malo imamo 1100 novozaraženih. Dok je bio lockdown oni su bančili i žderali u Klubu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije