Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesni posjet

Sabo: Sretan sam zbog susreta Tadića i Josipovića u Vukovaru

željko sabo
Arhiva VL
03.11.2010.
u 08:14

- Poznato je da su se Francuzi i Nijemci dugo inatili, a onda su shvatili kako je najveći napredak prestati se inatiti i zajedno krenuti u osvajanje tržišta, kaže gradonačelnik Vukovara Sabo

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izjavio je za današnji beogradski Blic kako je sretan što su predsjednik Boris Tadić i njegov hrvatski kolega Ivo Josipović prihvatili inicijativu da sutra posjete Vukovar te ocijenio kako je taj posjet od iznimne važnosti za ovaj hrvatski grad, kao i da će općenito doprinijeti poboljšanju odnosa između Hrvatske i Srbije. Vukovarski gradonačelnik, piše Blic, kaže da je predsjednik Tadić svojim posjetom pokazao da je dostojan dužnosti predsjednika svoje zemlje.

Taj potez je, kako ističe Sabo, pokazao kako građani Hrvatske i Srbije imaju predsjednike „koji su spremni raščistiti s prošlošću i krenuti u svjetliju budućnost”. Sabo kaže kako se nada da će Tadićev posjet biti iskorišten na najbolji mogući način.

- Poznato je da su se Francuzi i Nijemci dugo inatili, a onda su shvatili kako je najveći napredak prestati se inatiti i zajedno krenuti u osvajanje tržišta - poručuje Sabo dodajući kako mi je drago zbog toga što je osobno inicijator svečanog otvaranja linije trajekta koji će Dunavom povezivati Vukovar i Vajsku, a kojem bi trebali nazočiti predsjednici dviju država.

Blic podsjeća kako je u povodu Tadićeva dolaska u Vukovar Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara u otvorenom pismu Hrvatskoj biskupskoj konferenciji zatražila da se ne dopusti „relativiziranje stradanja hrvatskog naroda” i da se „ne zaboravi više od 1000 nestalih koji vape za pravdom”, jer je „jedina njihova krivnja bila to što su bili Hrvati”.

Ključne riječi

Komentara 37

MA
mateja23
15:45 03.11.2010.

RE-PM.... Ti mora da si jos jedan od onih veterana koji savetuju predsednika u vezi sa spoljnom politikom. Kome treba covek kome je jedina kvalifikiacija da je pucao iz puske i bacao bombe , da savetuje predsednika, to ti odluci, ali vetersnka skola je odavno zavrsila, daj pusti sd malo ove ucene , da i oni koju kazu, jer od vaseg urlanja zadnji 15 godina, nista drugo se nije ni moglo cuti osim bede i mrznje....

BK
bez.komentara
16:07 03.11.2010.

Veći su genocid napravili hrvatski političari i domoljubi,nego Srbi! Mislim na gospodarstvo,

DU
Deleted user
12:44 03.11.2010.

...što ne znači da razlaza nije trebalo biti. trebalo je, dakako, ali ipak malo sličnije načinu kako su to učinili česi i slovaci. koliko god srbi nisu uljuđeni česi (a niti mi slovaci)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije