Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Trebaju se ispričati'

Sabina Glasovac: Plenković se u Saboru podcjenjivački i na ružan način obraća zastupnicima

Sabina Glasovac
Foto: Dino Stanin/Pixsell
17.01.2019.
u 14:52

Vlada, premijer i HDZ lažu i pitamo se zbog čega se HDZ ne ogradi od takvog ponašanja. Da imaju imalo odgovornosti, oni bi se danas ispričali građanima Hrvatske, kaže pak Maras

HDZ, Vlada i premijer ne bi smjeli slati poruku da je prihvatljivo laganje, agresivno ponašanje, ne preuzimati odgovornost za svoje postupke i ne ispričati se kada pogrije, poručili su danas zastupnici SDP-a komentirajući jučerašnje burne reakcije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića na prozivke oporbe.

– U ozbiljnoj državi premijer se ne ponaša ovako i ne šalje ovakve poruke građanima, pogotovo mladim ljudima. I HDZ i Vlada i premijer Plenković uhvaćeni su u laži. Da nije bilo vrijednih snimatelja i izvjestitelja HTV-a koji su snimili cijeli događaj, oni bi pokušali tu svoju laž učiniti istinom jer je svima jasno da ono što govore nije istina. Oni se ukapaju u toj svojoj laži. Zamislite što rade oko stvari koje nisu snimljene ako, kada postoji snimka na kojoj se jasno vidi što se dogodilo, oni lažu. A kada ne vidimo što se dogodilo oko aviona, Agrokora, SMS afere jer to nije snimljeno, ne vidimo dokumentaciju, što tek onda rade – komentirao je Gordan Maras. Iz jučerašnje snimke sukoba u sabornici, nastavlja, jasno je da premijer Plenković nije reagirao na optužbu o veleizdaji nego na Grmojino spominjanje anemije.

>> Plenković o sukobu s Grmojom

– Jasno je da se htio na silu probiti do Grmoje da se međusobno obračunaju i da Grmoja nije izašao iz sabornice kako tvrde Plenković i HDZ. Vlada, premijer i HDZ lažu i pitamo se zbog čega se HDZ ne ogradi od takvog ponašanja. Da imaju imalo odgovornosti, oni bi se danas ispričali građanima Hrvatske – kaže Maras naglasivši kako bi se javnost trebala zapitati što HDZ-ovci rade poskrivećki kada kod ovako očitih stvari lažu.

Njegova stranačka kolegica Sabina Glasovac dodaje kako je ovo prvi put u povijesti da premijer jedne Vlade pokušava fizički nasrnuti na saborskog zastupnika.

– Plenković se često u Saboru podcjenjivački i na ružan način obraća zastupnicima i onima koji ne dijele njegovo mišljenje. Neupitno je da je Plenković do sada ostavljao dojam europejski uglađenog političara, međutim, jučer je pokazao da to što izgledate europejski ne znači da se ne ponašate balkanski, u najgorem smislu te riječi kada na argumente agresije i mržnje odgovarate argumentima fizičke agresije. To je nešto što truje javni prostor i to nitko ne bi smio raditi – vjeruje Glasovac. Sukobe HDZ-a i Mosta vidi kao tešku brakorazvodnu parnicu dojučerašnjih ljubavnika.

>> Pogledajte reakciju ministra Krstičevića

– Oni su bili u interesnom braku, a nakon što su taj brak razvrgnuli, jedni po drugima siju mržnju. Molila bih Most i HDZ da svoje ljubavne razmirice i mržnju koja je zamijenila interese i ljubav rješavaju u boksačkom ringu, a ne u Saboru – poručila je Glasovac apelirajući na članove Vlade da se ponašaju dostojno i u skladu s čašću koja im je povjerena ministarskom dužnošću.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk naglašava kako HDZ konstantno popravlja medijsku štetu koju sam sebi pravi i prebacuje optužbe za govor mržnje na druge.

– Riječ je o stranci koja je druge 30 godina optuživala za veleizdaju, kao i stranci čiji je ministar prije tri godine u službenom programu imao izradu registra izdajnika Hrvatske. To je najavljivao kratkotrajni ministar branitelja Mijo Crnoja, a sada tu cmizdre da se nad njima vrši verbalno nasilje jer je jedan zastupnik rekao da premijer radi u interesu Srbije. HDZ je godinama sve druge optuživao za izdaju nacionalnih interesa, a sada su odjednom shvatili da to može biti dosta opasno – primijetio je Bauk te pozvao HDZ da mu se referira na taj registar izdajnika. – Nakon poslovničkog nasilja te nasilja političke trgovine, sada smo došli i do fizičkog nasilja – dodaje i pita se što je sljedeće.

Maras se osvrnuo i na stav predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Branka Bačića da je ponosan na prekjučerašnju Plenkovićevu reakciju.

– On je bio ponosan i na reakcije Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka. Jedina razlika između HDZ-a 2007. i 2019. godine jest to što Gordan Jandroković tada nije imao bradu – zaključuje Gordan Maras.

Komentara 16

DU
dubrix
15:06 17.01.2019.

voli te Pernar

ST
stefj
15:36 17.01.2019.

Glasovac, eh da... Čovjek bi još mogao progutati pozdrav Smrt fašizmu, sloboda narodu, kao dio političkog folklora i odgoja, no kako joj progledati kroz prste to da je u sučeljavanju na Z1 Ilčić ispao pametniji, smireniji i obrazovaniji?

BU
burza
15:24 17.01.2019.

Ovaj sabor je dno dna vecina sama sirovina i nekulturni u ophodenju izmedu sebe nemaju ni trunke kucnog odgoja ako oce na vlast neka pricekaju izbore a ne da truju obicne gradane svojim primitivizmom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije