Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBOLJŠANJE PERFORMANSI

SAAB predstavio izuzetan zrakoplovni sustav: Gripen Agressor

Gripen Agressor
Foto: Promo
14.09.2017.
u 12:13

U borbenoj obuci postoje rastuće potrebe za platformom koja će imati vrlo napredne sposobnosti i služiti kao protivnik u borb

Obrambena i sigurnosna tvrtka Saab predstavila je novu varijantu Gripena, Gripen Agressor. Gripen Agressor se temelji na dokazanoj Gripen C seriji i predstavlja vrhunsku platformu na tržištu borbene obuke protiv neprijatelja. Ova nova varijanta Gripena donosi jedinstvenu kombinaciju visokih performansi, fleksibilnosti tijekom misija i dostupnosti u kombinaciji s niskim troškovima životnog ciklusa.

U borbenoj obuci postoje rastuće potrebe za platformom koja će imati vrlo napredne sposobnosti i služiti kao protivnik u borbi, a s ciljem postizanja što stvarnijeg borbenog treninga. Gripen Agressor predstavlja izuzetan zrakoplovni sustav koji će se koristiti kao protivnik u borbi te će piloti tijekom borbene obuke protiv njega moći poboljšati svoje borbene vještine. To će im pomoći da, prilikom stvarne borbe, pobijede neprijatelja naprednih sposobnosti. 

'Postoji velika razlika između onoga što danas pružaju agresori na tržištu i budućih potreba. Kako bi obuka nalikovala borbi, potrebno je letjeti uz pomoć naprednih borbenih taktika protiv neprijatelja kakve predstavlja Gripen Agressor. Ukratko, piloti svjetske klase bi trebali trenirati protiv protivnika svjetske klase, a to je Gripen Agressor', istaknuo je Richard Smith, direktor marketinga i prodaje Gripena. 

Gripen Agressor temelji se na dokazanom oružanom borbenom sustavu serije Gripen C, no prilagođen je ulozi agresora. Sadrži sve poznate značajke rukovanja i letenja povezane s Gripenom C te njegovim naprednim senzorima i datalinkom, ali neće nositi pravo naoružanje. Gripen C serija u upotrebi je diljem svijeta, među ostalim i kod članica NATO-a, te za nju postoji čvrsti plan razvoja s daljnjim poboljšanjima. 

Komentara 9

Avatar Le-Freak
Le-Freak
12:38 14.09.2017.

Susjedi ce se ljutiti, jer ime Aggresor bolje pristaje njima. :-D

RO
rojnik
14:48 14.09.2017.

Da,bolje da mi ne kupimo ovu inaćicu jer bi mogli imat problema sa susjedima.Rekli bi da ih oćemo opet "izgenocidisat".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije