Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA DO DUGO U NOĆ

Sa 76 glasova potvrđena nova Plenkovićeva vlada, 59 ih je bilo protiv

Prva sjednica Hrvatskoga sabora nastavljena predstavljanjem nove Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
23.07.2020.
u 23:00

Sabor je o povjerenju Vladi glasovao nakon završetka rasprave koja je započela u 10 sati, a za što su im bili potrebni glasovi većine zastupnika, odnosno njih 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a.

Jučer je intoniranjem hrvatske himne konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora čijoj je sjednici prisustvovalo 150 zastupnika i zastupnica, a nazočni su bili i mandatar nove Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Đuro Sessa te zamjenica predsjednika Ustavnog suda Snježana Bagić.

Hrvatski sabor je glasovao o povjerenju novoj, 15. Vladi koju će po drugi put voditi aktualni premijer Andrej Plenković. Sabor je o povjerenju Vladi glasovao nakon završetka rasprave koja je započela u 10 sati, a za što su im bili potrebni glasovi većine zastupnika, odnosno njih 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a.

Nakon cjelodnevne rasprave u Saboru, vladajuća većina mogla je konačno odahnuti - sa 76 glasova "za" potvrđena je nova Vlada, 59 ih je bilo protiv, a suzdržanih nije bilo. 

 

Ključne riječi

Komentara 54

AN
antiekstremist
07:15 24.07.2020.

Oporba doslovno ništa ne razumije, ali baš ništa. Jedini cilj njihovog političkog djelovanja jeste bilo kako i bilo kada napadati Plenkovića. pa ljudi moji jeste li vidjelo 05.07. gdje vas je dovela takva politika. HR narod u Plenkiju vide trenutno jedinog kvalitetnog premijerskog kandidata. Budite konstrurktivni, različiti i vjerodostojni u onome što zastupate pa možda i dođete u priliku da smijenite HDZ na idućim izborima. Ovakvom "politikom" HDZ je već dobio i naredne izbore.

DD
ddh
08:58 24.07.2020.

Na izborima je narod rekao sve. Oni koji nisu izasli na izbore, a mogli su , su s tim neizlazenjen unaprijed akzeptirali rezultate, pa kakvi ti bili. S dezurnim primtivnim pljuvacima po vladi i s stalnim spletkaranjem medija protiv vlade,de, a posebno Premijera se volja naroda i izborni rezultati nece promijeniti. Tko to ne razumije, tome se nemoze pomoci. Smijesno je gledati kako se recimo jedan Bauk ili Mrak Taritas postovljaju kao da nesto znace na politickoj sceni Hrvatske.

Avatar Asterix
Asterix
23:27 23.07.2020.

Da sam ja u oporbi dao bi povjerenje vladi jer su ionako dobili povjerenje od naroda. Potpuno druga stvar su kasniji prijedlozi vlade. Možda bi vlada bila otvorenija prema prijedlozima oporbe da su je podržali. To ne znači da nakon nekog vremena ne bi imali pravo tražiti eventualni opoziv. Za moj ukus, previše je žuči u sabornici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije