Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iako je zakašnjelo

S. Uzelac: Uhićenje R. Mladića je civilizacijski doseg, čestitke Srbiji

uzelac3
ARHIVA VL
27.05.2011.
u 14:14

"Postoji li sumnja da je Mladić činio zločine u Hrvatskoj, a poprilično je jasno da postoji, neka se krene u rasvjetljavanje. Bez toga bi posao bio manjkav"

– Uhićenje Ratka Mladića svakako je silan civilizacijski doseg. Ja bih uputio čestitku za taj potez političkom vodstvu Srbije koje je u datim složenim okolnostima, političkim i drugim, imalo snage to napraviti. To je zakašnjela, ali svakako dobrodošla stvar – izjavio je Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade RH, u petak u Dugopolju gdje je održao javnu tribinu o ljudskim pravima u Hrvatskoj. 

Komentirao je i najavu glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza da će se zauzeti za proširenje optužnice protiv generala Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj.

– Načelno se zalažem da se sve sumnje stave na stol u proceduri koja je zakonita i propisana. Postoji li sumnja, a poprilično je jasno da postoji, neka se krene u rasvjetljavanje. Bez toga bi vjerojatno cijeli posao bio manjkav – ocijenio je Uzelac.

Što se tiče ocjene razine ljudskih prava u Hrvatskoj, ocijenio je da smo normativno vrlo visoko, ali u praksi još ima dosta poteškoća.

Komentara 12

OB
-obrisani-
15:45 27.05.2011.

Al dobra slika.... uzelac ispod Tuđmanove slike.... Al ga Franjo mrko gleda.....he,he,he

DO
downunder
16:06 27.05.2011.

Sreća da su ga uhitili u Srbiji. Da se kojim slucajem nasao u RH ADZovci bi prvo u koaliciju s njim

KA
Karla
15:36 27.05.2011.

Ljigavac čestita Srbiji! Pa što im treba čestitati? ¸16 godina ga skrivaju a sad, kad je teško bolestan i pomućene pameti, a vrag odnio šalu sa Haaškim sudom, sad ga tobože otkrivaju i predaju Haagu da se tamo liječi i zavlači sve do smrti. Imat će tamo bolji standard nego većina od nas - doktora, hranu, TV, poslugu, ništa ne raditi samo se šetati.... Obitelj je dobila one silne milijune kao naknadu, moći će ga posjećivati i dalje živjeti na visokoj nozi. Eto, to im je njihov Ratko priskrbio a Srbija pod hitno u Europsku uniju. Od nje neće tražiti topničke dnevnike ... banda bjelosvjetska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije