Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedok raspudić:

'S tim ubojstvom nemam veze, smrt te žene upropastila mi je život'

Vinko Martinović Štela (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
19.10.2012.
u 17:03

Raspudić je zbog sudjelovanja u ubojstvu J. Đurić već osuđen i izdržao je 10 godina zatvora, no usprkos tome ostao je pri tvrdnji da s njezinim ubojstvom nema ništa

– S ubojstvom te žene ja nemam ništa. Poznavao sam je cijeli život jer je bila susjeda mojih roditelja. Čuo sam da je ubijena, no nisam se raspitivao tko je to učinio. Na kraju je zbog njezine smrti, upropašten moj život – kazao je Dragan Raspudić, svjedočeći danas na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Vinku Martinoviću Šteli zbog ubojstva Jasmine Đukić u Mostaru 1996.

Raspudić je zbog sudjelovanja u ubojstvu J. Đurić osuđen i izdržao je 10 godina zatvora, no usprkos tome ostao je pri tvrdnji da s njezinim ubojstvom nema ništa. Prisjetio se kako mu je 23. svibnja 1997. policija upala u stan, nakon čega je odveden u postaju u Mostaru, da bi zatim bio premješten u Split pa u Zagreb. Raspudić tvrdi da je tijekom tog vremena zlostavljan te da je prisiljen da potpiše optužbe protiv Štele. Kazao je da je odbio svjedočiti protiv Štele, nakon čega je šest mjeseci bio u izolaciji da bi, kako je kazao, na kraju i on bio optužen. Rekao je da je sve to bio scenarij kako bi se Štela pod svaku cijenu zadržao u zatvoru, kako bi mogao biti izručen Haagu.

– Suprug Jasmine Đukić potvrdio je da sam ih upravo ja spasio tijekom najžešćih borbi 1993. Ono za što sam ja osuđen, to je scenarij Đine Zekana. On je dobio to napisano na papiru i morao je svjedočiti. I meni su nudili na isti način da teretim Štelu, no ja sam odbio – pojašnjavao je svjedok.

Dodao je da je dosta njihovih suboraca uhićeno i prisiljavano na svjedočenja protiv Štele. Ivana Stanića, Štelinog odvjetnika, zanimalo je je li od Raspudića traženo da zbog još nečega tereti Štelu, a ovaj je odgovorio:

– Tražili su ga optužim za razbojništva, nasilničko ponašanje, šverc droge...

Da su tretirani slično kao Raspudić, danas su kazali i Štelini suborci Miro Alilović i Damir Jurić. Svjedočili su da ih je policija u Mostaru hapsila i prisiljavala na lažno svjedočenje protiv Martinovića. Držali su ih u podrumima, udarcima im lomili kosti, prijetili su da će nauditi njihovim obiteljima.

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
14:14 20.10.2012.

Kakva smo mi to drzava kad dozvoljava da se rade takve stvari,,ali nikad se nije moglo bosti sa rogatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije