Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostvarivanje ustavnog prava
Povratak na članak

DIP objavio detaljne upute za izbore u nedjelju

Biračima se preporučuje da na biralište dođu s maskom na licu i da ponesu svoju kemijsku olovku. Pri ulasku na biralište, birači moraju biti razmaknuti metar i pol te će morati dezinficirati ruke

Komentari 16

DU
Deleted user
06:55 30.06.2020.

Netko može imati povišenu tjelesnu temperaruru zbog npr. upale slijepog crijeva i kao takav nije opasan za okolinu. No sukladno ovim naputcima on ne bi smio pristupiti glasovanju te se ovdje radi o očiglednom kršenju Ustava i zakona. Zna see tko je odgovoran za to što nije omogućeno dopisno i elektroničko glasovanje - dvije sestrinske stranke HDZ i SDP.

VL
ZV
Zvjerko1
06:45 30.06.2020.

Ma čekaj malo!!! Tko propisuje uvjete kada netko smije na izbore, DIP ili epidemiolozi? Kako izbori uopće mogu biti legitimni ako dio građana neće smjeti glasati. USTAV kaže da SVI državljani RH imaju pravo birati. Dalje, predsjednik DIP-a kaže da neće stići obići sve one u samoizolaciji da bi im omogućili glasanje. Baš me zanimaju kriteriji po kojima će izborna povjerenstva na biračkim mjestima odlučivati koga će posjetiti kod kuće i omogućiti mu glasanne, a koga neće. I na kraju, zar nije glavni epidemiolog Capak rekao da ne vidi problem da oni u samoizolaciji dođu na birališta maskama i glasaju "jer to nisu bolesni ljudi"? Ako Ustavni sud dopusti ovakvu diskriminaciju na izborima onda nam takav sud niti ne treba. Ustav je jasan u vezi izbora i svako odstupanje od Ustava je neustavno!!!

VL
HE
Hejterkojimrzisve
08:15 30.06.2020.

Jos jedan dokaz da je za HDZ demokracija zadnja rupa na svirali

VL
DU
Deleted user
07:45 30.06.2020.

Mi Hrvati jedva čekamo zaražene Bosance da nam dođu glasati za HDZ i odrediti vladu u državi gdje nisu rođeni, nikada živjeli i niti jedne kune poreza platili, dok ih HDZ financira našim novcem!

VL
HS
highlander.supreme
07:18 30.06.2020.

Vakula veli da ce na izbore biti vruce...37,3 °C...

VL
Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
07:31 30.06.2020.

Jesmo li toliko očajni da će netko za 300 kuna biti u biračkom odboru i ulaziti potencijalnim koronašima u kuće?

VL
GE
geler203
07:24 30.06.2020.

A preko granice?

VL
HS
highlander.supreme
07:18 30.06.2020.

Vakula veli da ce na izbore biti vruce...37,3 °C...

VL
Avatar cenzurapredizbore
cenzurapredizbore
07:17 30.06.2020.

Na kojem dijelu tijela će se mjeriti temperatura ??

VL
HS
highlander.supreme
08:50 30.06.2020.

S maskom mozes pet puta glasat...

VL
NE
neboiznadzagreba2
08:49 30.06.2020.

Ne postoji u svijetu ustav koji jamči zdravlje, no svaki demokratski ustav jamči slobodu bitrati i biti biran;u Hrvatskoj je i pravomoćno osuđenim kriminalcima dopušteno izaći na izbore, no bolesnima, očito, nije. Ova diskriminatorna mjera je protuustavna i netko sietko si daje puno previše slobode, epidemiolozi nisu zakonodavci, udženici o virusima i epidemijama nisu Ustav, ni Biblija, dosta je više!

VL
PE
penelope06
08:26 30.06.2020.

Isto kao u logorima u nacistickoj Njemackoj, i tamo su cekali u koloni da im SS-ovac pregleda zdrastveno stanje, i odvoji ispravne za radne logore od neispravnih za komore. I ovo jadno roblje ceka u koloni da potpise sebi sudbinu u nacistickome 4. Reichu koji ih ceka sada kada se Njemacka docepa presjedanja i svih poluga vlasti, gdje ce bolesni nacisti napadati tudje suverene drzave i narode da im predaju u ropstvo svoju djecu iducij 50 godina da robuju za njih. Bolesni nacisti. Fascinantno je kako ljudi nisu svjesni sto im se sprema. Ovo podsjeca na onu Zidovsku djevojcicu sto je cakala u redu s mamom u logoru, ispred logora, dok je SS-ovca prgledavao ostale, a ona pitala mamu , pa mama kada cemo mi vise doci na red, a ono red za gasne komore. Strava!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.