Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVAČKI PIŠONJA I ŽUGA ZAVRŠIO U PRITVORU

S prijateljima ukrao autobus pa uadrio u zid, palmu, čempres, automobil...

Krađa autobusa
Foto: Dubrovački dnevnik
07.09.2019.
u 11:58

Nije priopćeno kolika je šteta, a 18-godišnjak je pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Priča o dubrovačkim Pišonji i Žugi, likovima iz legendarne pjesme Zabranjenog pušenja, za jednog od njih nije dobro završila. Naime, kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, 18-godišnjak, koji je s dvojicom svojih prijatelja neki dan ukrao autobus i njime se malo provozao, kazneno je prijavljen zbog krađe. I pritvoren.

Sumnjiči ga se da je 5. rujna 2019. oko 2,00 sata, na autobusnoj stanici u Srebrenom, Župa dubrovačka, došao do autobusa marke MAN u vlasništvu dubrovačkog Libertasa. S njim u društvu bili 19-godišnjak i 17-godišnjak, a on je ušao u autobus u kojem je pronašao ključ te je pokrenuo autobus.

Vozio ga je u krug oko pomoćne zgrade hotela gdje je prolazeći ispred zgrade Općine oštetio betonske kugle na nogostupu. Potom je nastavio voziti prema Kuparima gdje se polukružno okrenuo i počeo vraćati prema mjestu odakle je uzeo autobus, no prilikom skretanja s državne ceste D-8 prema Srebrenome, udario je u stup sa semaforom i srušio ga.

Nastavio je voziti prema trgovačkom centru, a kada je ušao u Vukovarsku ulicu, ispred broja 44 je skrenuo lijevo, izašao s kolnika te udario u parkirani WV Polo dubrovačkih oznaka. Udario je i srušio zid parkinga, kao i jednu palmu i čempres, a tijekom vožnje oštetio je autobus kojim je upravljao. Nije priopćeno kolika je šteta, a 18-godišnjak je pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije