Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas bez novooboljelih

Istra zbog povoljne situacije želi sama odlučivati o mjerama: 'Vratimo se regionalnom pristupu'

Pula: Sunčan dan izmamio građane na popularno šetalište Lungomare
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/4
25.01.2021.
u 23:20

U najmu smo i najmodavci traže rješenja, moraju preživjet, neizvjesnost je u ovom trenutku dublja od same korone, rekao je vlasnik kafića iz Istre

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je izvijestio o 134 nova slučaja zaraze koronavirusom, a niti jedan od njih nije bio iz Istarske županije. S nulom novozaraženih vjeruju da znaju kako treba kontrolirati virus pa žele sami donositi mjere. 

"Novci od države kasne, nisu došli poticaji za 11. i 12. Priča je tužna, 7 stanja promijeniš od nadanja do straha, a realnost je surova. U najmu smo i najmodavci traže rješenja, moraju preživjet, neizvjesnost je u ovom trenutku dublja od same korone", kaže vlasnik kafića iz Istre Željko Herceg za RTL Danas

U Istri brojke padaju već pet tjedana pa vjeruju da je vrijeme za prva otvaranja. 

"Ideja je bila da se početkom veljače ide na dozvoljavanje sporta. Treninzi u teretanama, na otvorenom individualni treninzi, ali treba biti oprezan i pratiti svaki dan situaciju", kaže voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Jasna Valić. U Istri se zalažu i za decentralizaciju donošenja odluka.

VIDEO Još nema popuštanja mjera. Božinović: “Najgora je opcija da se nešto naglo otvori pa onda naglo trebate zatvoriti.”

"To ne znači da mi donosimo odluke sami ponašajući se kao otok. Epidemiolozi procijene i mi predlažemo Nacionalnom Stožeru. Želimo da se Hrvatska vrati regionalnom pristupu i procjenjivanju mjera na području svake županije", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Hoće li se i kako mjere popustiti, Nacionalni će stožer odlučiti do kraja tjedna. 

"Najgora od svih opcija je da se nešto naglo otvori pa vas okolnosti demantiraju i onda vas naglo zatvori. Sa daljnjim smanjenjem brojki, procjepljivanjem nadam se da ćemo biti u situaciji se vraćati u neki život koji je normalan ali očigledno to neće biti sutra", rekao je danas načelnik Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović.

Komentara 8

Avatar EtTore
EtTore
09:14 26.01.2021.

Pocela Sezona!

VE
vedranozretic
12:50 26.01.2021.

Može, ako namjeravaju postrožiti mjere i takve držati do početka Lipnja. Inače, mogu se pozdraviti sa sezonom, kao i ostatak Hrvatske.

Avatar Vlaho
Vlaho
23:32 25.01.2021.

Istrijani su pametni, neće oni molati pa popušiti treći val pred sezonu. Toliko glupi nisu a da?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije