Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NA SARDINIJI

S neba im pao kovčeg na kuću, ostali zaprepašteni kad su vidjeli što je unutra

Sardinia - Bosa
Foto: C2625 Roland Holschneider/DPA/PIXSELL
1/2
12.05.2022.
u 19:02

Policija je otkrila kako je avion poletio iz Rima, a na 20 minuta nestao je s radara

Kovčeg pun kokaina slučajno je sletio iz aviona na solarni panel jedne kuće na otoku Sardinije u Italiji. Četiri mjeseca nakon ovog incidenta, policija je uspjela identificirati pilota koji je izveo ovaj neuspješni manevar i uhititi ga ovoga utorka. 

- Na Sardiniji pada kiša kokaina, pisali su talijanski mediji o događaju s kraja ožujka ove godine, prenosi The Guardian. Kovčeg napunjen s 8.5 kilograma kokaina trebao je sletjeti u ruke dilera u gradiću Baratili San Pietro, no slučajno se našao u dvorištu jedne kuće i razbio solarni panel.

 

- Čuli smo jak udarac te smo odmah pozvali policiju koja je pronašla ovaj kovčeg pun kokaina, kazali su vlasnici kuće u ožujku ovaj događaj, a da je kokain sletio u 'prave ruke', njegova bi vrijednost na tržištu iznosila oko devet milijuna eura. 

Policija je otkrila kako je avion poletio iz Rima, a na 20 minuta nestao je s radara - točno u vrijeme kada je radio krugove iznad gradića kako bi bacio robu.

Uz pomoć nadzornih kamera i svjedoka otkriveno je kako je pilot 28-godišnji Francesco Rizzo iz Rima koji je inače prevozio bogataše avionom, a uhićen je u luci Cagliari Elmas nakon povratka iz Njemačke.

>>Članak je izvorno objavljen u srpnju 2021. godine

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
19:09 12.05.2022.

Vlasnici kuće vjerojatno će do kraja života biti u programu zaštite svjedoka dal3ko od Sardinije te se nikada više neće vratiti u tu kuću sa razbijenim solarima

DU
Deleted user
22:00 12.05.2022.

Nešto im skup taj kokain. Ispada da je 1 gram više od 1000 €.

DO
domolub
11:13 13.05.2022.

to se ormalno šalje s dronom,a ne baca s avijona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije