Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RCGO Piškornica

S ministricom Holy dogovorili projekt za zbrinjavanje otpada

\'otpad1_anp_sis_180111\'
Arhiva VL
10.02.2012.
u 17:54

Dogovoreno je i stopostotno financiranje izrade projektne dokumentacije te beskamatni zajam za otkup zemljišta, o čemu je nedavno bilo razgovora i na sastanku u Fondu zaštite okoliša i energetske učinkovitosti

Zbrinjavanje varaždinskog te smeća iz županija sjeverozapadne Hrvatske bila je tema sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, na kojemu su u petak s ministricom Mirelom Holy razgovarali predstavnici Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije.

Nakon sastanka javnosti je izdano priopćenje u kojem stoji: "Danas je u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode održan radni sastanak osnivača TD Piškornica s ministricom Mirelom Holy i njenim pomoćnikom Davorom Škrlecom te ravnateljicom Uprave za EU Mirom Medić koja vodi strukturne fondove. Ispred Piškornice sastanku su nazočili župani četiriju županija SZH Darko Koren, Siniša Hajdaš Dončić, Predrag Štromar i Ivan Perhoč, načelnik općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj, pročelnica Stručne službe KKŽ Marina Horvat Pavlic te savjetnik Uprave Mladen Jozinović."

Mladen Jozinović prezentirao je aktualno stanje projekta s naglaskom na probleme s kojima se susreću u njegovoj realizaciji. Na sastanku je ishođena i Suglasnost MZOIP-a na nastavak realizacije projekta te izdavanje Rješenja o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša. Dogovoreno je i stopostotno financiranje izrade projektne dokumentacije te beskamatni zajam za otkup zemljišta, o čemu je nedavno bilo razgovora i na sastanku u Fondu zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Nakon sastanka savjetnik Jozinović istaknuo je kako su pozitivni rezultati ovog sastanka još jedan dokaz da projekt RCGO Piškornica nema alternative te kako nema nikakvih sumnji u nastavak njegove realizacije uz podršku Ministarstva i Fonda.

Komentara 1

ME
mergud
21:22 11.02.2012.

kada če smeće iz kancelarija početi čistiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije