Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled na Zemlju

S Međunarodne svemirske stanice snimljena zemaljska svjetla

'A night-time view of a western European panorama reveals city lights from Belgium and the Netherlands behind a section of the earth-orbiting International Space Station in this January 22, 2012 hando
'HANDOUT'
31.01.2012.
u 21:41

- Dok gledamo kroz kupolu prozora na svemirskoj stanici, normalno je razmišljati tko smo i u što se se uklapa ovaj svijet koji vidimo ispod nas - napisao je Don Pettit.

Još jedan spektakularan pogled na naš planet pružile su nam kamere s Međunarodne svemirske stanice (ISS), i to s visine od 402 kilometra iznad Zemlje. U fokusu su novonastale fotografije noćna gradska svjetla Belgije i Nizozemske, dok su Velika Britanija i Irska skrivene iza solarnih panela s lijeve strane.

"Dok gledamo kroz kupolu prozora na svemirskoj stanici, normalno je razmišljati tko smo i u što se se uklapa ovaj svijet koji vidimo ispod nas", napisao je Don Pettit, jedan od članova posade ISS-a. On je dodao i da je za njega ovaj prizor poput onih opisanih u knjizi Alisa u zemlji čudesa jer, gledajući kroz kupolu ISS-a prema našem osvijetljenom planetu, osjećao se kao da je u bajci. Nemamo razloga ne vjerovati Donu jer prizor s Međunarodne svemirske stanice sigurno je bio veličanstven, što nam ova fotografija, barem djelomično, i pokazuje.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:15 03.02.2012.

Bilo bi zanimljivo vidjeti u kojim dijelovima Zemlje Nema takvih svjetla, već vlada crni mrak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije