Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji vrtić

S krova nagodinu moraju skinuti kancerogene salonitne ploče

'Var \\u0096 04. 11. 2010., Lepoglava \\u0096 Ovako ce izgledati obnovljeni Djecji vrtic u Lepoglavi  PHOTO:  presnimila Ljiljana Risek '
''
04.11.2010.
u 16:35

Otrovne ploče moraju se odstraniti i s krova škole Ante Starčevića, koja je njima pokrivena više od 40 godina

– Premda stručnjaci troškove dogradnje i obnove Dječjeg vrtića u Lepoglavi procjenjuju na dva milijuna kuna, učinit ćemo sve da novac osiguramo i da iduće godine radovi počnu. Moralo bi se s vrtićke zgrade što prije odstraniti stare salonitne ploče koje, kao što je poznato, sadrže kancerogeni azbest.  

Takvim pločama, koje su nekad bile u širokoj primjeni, nekad su se masovno prekrivali vrtići i škole, ali danas više ne možemo dopustiti da otrovni materijal ugrožava zdravlje djece – izjavio je lepoglavski dogradonačelnik Alojz Gredelj.

Potvrdio je da će se novc za radove osigurati u gradskom proračunu te dio pokušati dobiti od iz vannjskih izvora i to preko Projektnoga ureda, koji je nedavno osnovan radi kandidiranja gradskih projekata domaćim i europskim novčanim fondovima. Lepoglavi pritom u korist ide njezin status brdsko-planinskog područja, koji joj olakšava pristup izvorima namijenjenim slabije razvijenim područjima. Posao na vrtiću poskupit će postavljanje instalacija i nove stolarije.

Projekte rekonstrukcije i dogradnje izrađuje tvrtka Majcen iz Višnjice. Idejna rješenja s virtualnim izgledom vrtića izrađena su i predočena roditeljima polaznika vrtića, kojih je 120 polaznika, koji kažu da će vrtić lijepo izgledati. No još je važnije od toga da će dograđeni vrtić biti posve prilagođen novim pedagoškim zakonskim normativima i standardima koje propisuje Europska unija. U sklopu obnove vrtić će se modernizirati i proširit će se vrtićka zgrada, prije svega za otvaranje jaslica.

– Novim rješenjima predviđeno je uređenje stupnjevita krovišta. Dio otvorene terase zatvorit će se i na njezinu mjestu sagraditi soba za djecu jasličke dobi. Bit će dograđena i soba za odgajatelje, a prostorno proširenje omogućit će predškolskoj grupi pohađanje programa u jutarnjim satima – rekla je ravnateljica vrtića Nada Kuča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije