Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočio vukušić

S Jurišićem sam o slučaju Glavaš pričao kada je to bila javna stvar

Herman Vukušić, suđenje Dragi Tadiću (1)
Tomislav Miletic/PIXSELL
06.11.2012.
u 15:51

Osječkog poduzetnika tereti se za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš

– Srećko Jurišić mi je prijatelj, a o predmetu Glavaš s njim nisam razgovarao dok to nije postala javna stvar – ustvrdio je dr. Herman Vukušić, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Dragi Tadiću.

Osječkog poduzetnika tereti se za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, a na optuženičkoj klupi ostao je usamljen nakon što su Jurišić, Sanja Marketić, Ivan Drmić i Božica Tadić Čavar priznali krivnju te su uvjetno osuđeni. Svi oni na klupu za svjedoke trebali bi sjesti tijekom ovog i idućeg tjedna, a prva od njih je novinarka Sanja Marketić, koja će svjedočiti sutra.

Što se pak tiče Vukušića, kazao je da je i s Tadićem o predmetu Glavaš razgovarao tek kada je to postala javna stvar.

– U ljeto 2010. često sam komunicirao s Jurišićem jer smo pripremali turnir u pokeru u Cavtatu – kazao je Vukušić.

O tom turniru već je ranije iskazivao i Davor Vukmirić, koji je upravo turnirom u pokeru pravdao sadržaj tajno snimljenih razgovora između njega i Jurišića. Ti su razgovori preslušavani u sudnici, a ono što se u njima čulo teško da bi se moglo nazvati dogovorom oko turnira u pokeru.

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, pokušao je saznati je li Vukušić, koji je po zanimaju psihijatar, primijetio da mu se prijatelj Jurišić drukčije ponaša tijekom vremena inkriminiranog optužnicom. Vukušić je prvo odgovorio niječno, no onda mu je tužitelj predočio iskaz iz istrage u kojem je Vukušić iskazivao da je Jurišić bio izrazito uznemiren i pod velikim stresom.

– U to je vrijeme imao problema s poslovnim partnerom iz Splita – pojasnio je Vukušić.

>> S Drmićem sam 2 puta pio kavu i nakon toga oba puta bio svjedok

Komentara 1

TO
Toni50
19:10 06.11.2012.

Osječkog poduzetnika tereti se za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš.. Time se "suđenjem" stiče kao "dokaz" sa tim igrokazom da nije bilo mita ! Ujedno znamo da je naš nevini heroj Gotovina osuđen isto za zločin iin i to bez mita na samo 24 godine nepravomočno, A Glavaš upravo 3 puta manje isto kao bez mita ! Kome je što jasno ? Jedan je krivaca -zločinac i samo 8 godina brutto = Glavaš ... Drugi je nevinašce janješce ne zločionac do sada 24 godinice mu presudiše.... Nije li ljepo biti sudac jednom neuzmeš mito i zna se ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije