Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni pakt

S. Hrelja ulazi u zajednički Klub zastupnika s Čačićevim HNS-om

silvano hrelja
Jurica Galoić/Pixsell
16.05.2010.
u 20:30

Ulazak u zajednički klub bit će prvi korak formalnom približavanju dviju stranaka koje planiraju zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

Do kraja svibnja jedini zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika u Saboru Silvano Hrelja trebao bi sjediti u zajedničkom Klubu zastupnika HNS-HSU. Naime, potkraj ovoga tjedna Predsjedništvo HSU-a trebalo bi donijeti odluku o stupanju u zajednički klub s još uvijek neformalnim partnerom HNS-om.

Ulazak u zajednički klub bit će prvi korak formalnom približavanju dviju stranaka koje planiraju zajednički izlazak na parlamentarne izbore. Nakon toga očekuje se potpisivanje predizbornog sporazuma, ali s time, kako se može čuti, dvije stranke neće žuriti. Neslužbeno se može čuti i da će na ovotjednoj sjednici Predsjedništva udruživanje s HNS-om biti tek formalnost jer vrh stranke snažno podupire koaliciju s narodnjacima.

Podsjetimo, do uvođenja tzv. kriznog poreza, kada su u ljeto prošle godine izašli iz vladajuće koalicije, ta je stranka bila u zajedničkom klubu s HSLS-om. S HSLS-om ta je stranka ostala u dobrim odnosima, ali je Hrelja istupio iz kluba jer je otišao u oporbu. Otada, jedina parlamentarna stranka umirovljenika sve je bliža oporbenom bloku na čelu s SDP-om.

Komentara 9

KA
Kakma
20:57 16.05.2010.

Divota vec imaju 3-4 zastupnika,jos im treba malenkost od 70-desetak da budu u vecini.Avanti HNS-HSU.

VI
Vinko37
22:19 16.05.2010.

Znaci spajaju se Penzici i HNS-ovci. Puni pogodak. Jer medju njima nema neke razlike.

UK
Ugo Kajvez
17:58 22.05.2010.

Ponavljam jedan svoj post koji mislim da predstavlja paradoks ............. . \"I ovi u HSU su mulci, u krevet su zašli sa strankom čije je vodilja neoliberalizam, a ta ideoligija najprije udara po starim i nemoćnim kao i po najmlađima ......\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije