Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V. KLADUŠA Iako Hadžićeva supruga negira da joj je muž bio u Zagrebu, policija tvrdi:

S Hadžićeva je mobitela na dan ubojstva plaćen parking

01.11.2008.
u 10:52

Bio sam u Legiji stranaca, u jedinici koju je podučavao Milorad Ulemek Legija, ali samo sedam dana. Poslije ga nikada nisam vidio. Na dan ubojstva Ive Pukanića i Nikole Franjića nisam bio u Zagrebu. Te ljude nisam poznavao, kao ni u Hrvatskoj uhićene za njihovu smrt, izjavio je tužitelju i sucu za prethodni postupak u Bihaću Elvis Hadžić, uhićen u srijedu u Velikoj Kladuši, kojeg se sumnjiči da je u Zagreb donio eksploziv kojim su likvidirani Pukanić i Franjić. Tužiteljstvo i policija potkrepljuju tu sumnju time što je s Hadžićeva telefona na dan ubojstva u Zagrebu SMS-om plaćena parkirna karta.

Policija Republike Srpske pretresla objekte u Doboju u vezi istrage ubojstva Pukanića


Kladionica i Dnevnik
– Kakav Zagreb, cijeli je dan bio kod kuće. S mojom braćom je otišao kod znanaca lakirati auto, poslije je išao do moje mame, pa u kladionicu, a navečer gledao Dnevnik. Postoje ljudi koji su ga vidjeli, susjed kojeg je pozdravio, dečki s kojima je sjedio na zidiću i razgovarao – kazala je, umorna od brige, Hadžićeva žena Šerifa, pokušavajući istodobno umiriti dvoje male djece te 10-godišnjoj kćer objasniti da to što je tatu odvela policija ne znači da ona više ne mora u školu.


– U četvrtak ujutro kod nas je banula policija. Bilo je stravično. Njih pedesetak s dugim cijevima i psima, puno dvorište auta, a ja sama s troje djece. Doveli su za svjedoke koji će biti na pretresu moja dva brata. I onda su u kotlovnici, koja se naslanja na kuću, pronašli eksploziv – prisjeća se Šerifa i zamjećuje da su policajci sa psima dva puta na tome istom mjestu tražili, a pronašli su tek kad niti jednog od svjedoka nije bilo blizu. Dok nam ukućani pokazuju da je žuto-smeđi paketić veličine 9,4X4 cm bio odmah iza vrata kotlovnice, dva-tri meta udaljen od peći, kamo ponekad zalaze i djeca, začudismo se da bi Hadžić tako očiti dokaz ostavio na svima dostupnom mjestu.

Majka kupila budilicu
Jer u ogromnoj katnici, garažama gdje je i njegov crveni “mustang”, mogao ga je skriti bilo gdje.

– Zapisnik sam potpisala, što sam drugo mogla – priča Šerifa i pokazuje papir u kojem je navedeno da su iz kuće osim eksploziva odnesene bjanko potpisane i ovjerene školske svjedodžbe te satni mehanizam:

– Svjedodžbe su bile u zaključanom dijelu kuće. Ne znam od kuda tu, vjerojatno još od rata. A taj “satni mehanizam” zapravo je jedna od pedesetak budilica koju je moja svekrva donijela iz Njemačke. Ne znam tko nam i zašto ovo radi, da je moj muž terorist valjda bismo bili puni novca. A on radi na crno kao zaštitar, za 500 maraka mjesečno (oko 2.000 kuna, op.a.). U Zagrebu je bio zadnji put 8. listopada, kad je mamu vozio na aerodrom. Da je drukčije ja bih rekla, al’ lagat ne mogu – ispričala je Šerifa Hadžić.



Na kavi sa šefom policije

Elvis Hadžić uhićen je u srijedu u Velikoj Kladuši. U tom mjestu pričaju da je nekoliko sati ranije odvezao kćer na karate te sjeo na kavu sa šefom tamošnje policije Asimom Bašićem, kojemu je nakon nekog vremena zazvonio telefon. Zvala ga je, navodno, Federalna policija i kazala da trebaju uhititi Hadžića. “Pa, evo, sjedim s njim”, prepričavaju Kladušani Bašićeve riječi. Bez ikakva otpora otišao je Hadžić do postaje, zatim je prevezen u Bihać, gdje je trenutačno u 30-dnevnom pritvoru.


Trautmann prepisao tvrtku na Hadžića zbog poreza?

Elvis Hadžić ima na svoje ime registriranu tvrtku Trautman, čije je sjedište u Samoboru u Zagorskoj ulici na broju 9. Temeljni kapital tvrtke, čija su djelatnost trgovina, proizvodnja i usluge, iznosi milijun kuna. Upravo tolik iznos Hadžić mora platiti na ime poreza za firmu. Rješenje je prije ubojstva Pukanića stiglo na njegovu adresu u Velikoj Kladuši. Njegova supruga Šerifa kaže da je Elvis radio u Samoboru, kod obitelji čije ime nije htjela navesti. Tvrdi da je tamo čistio zahode, njegovao staricu i brinuo se za dijete. Doznajemo da se radi o supružnicima Werneru i Marini Trautman, a Elvisa i Wernera veže to što su zajedno služili zatvorsku kaznu u Njemačkoj. Marina je svojedobno bila udana za Miroslava Vukovića Olija, kojem je suđeno za pripadnost tzv. “zločinačkoj organizaciji”. I Šerifa Hadžić spominje ime Marina, kad govori o ženi koja je nazvala njezina supruga i rekla mu da ne dolazi u Hrvatsku zbog tog duga jer će “oni sve srediti preko odvjetnice”. Šerifa Hadžić tvrdi da Elvis nikada nije imao hrvatsko državljanstvo ni putovnicu, a da su mu “dobročinitelji” kod kojih je radio obećali srediti dokumente kad njihovu firmu prepiše na sebe. On je to i učinio, i “zaradio” dug od milijun kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije