Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka

S Gobi je u Maksimiru trčalo petsto Zagrepčana i stotinu pasa

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/7
19.10.2019.
u 22:56

U dobrotvornoj utrci za Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba sudjelovalo je i dvanaest pasa o kojima se trenutno brinu u gradskom skloništu

Trenutno najslavnijem psu na svijetu Gobi i njenim ljudima Lucji i Dionu Leonardu u dobrotvornoj utrci za Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba priključilo se petsto Zagrepčana. Pratilo ih je i stotinu pasa, među kojima je dvanaest bilo iz Skloništa u Dumovcu.

Na stranicama skloništa objavljeno je kako je utrku dugu pet kilometara u Maksimiru prvi istrčao Ivan Maletić. On je na cilj stigao za samo 18 minuta. Treće je mjesto zauzela Irena Smojver s kujicom Harly, udomljenom iz Noine arke. I Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, pokazala je utrka, trenutačno ima nekoliko izvrsnih trkača. Naime, treći tandem čovjeka i psa koji je stigao na cilj činili su djelatnik Skloništa Tomislav Dugan i Mucho, jedan od pasa o kojima se na poslu brine.

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Ultramaratonac Dion Leonard, koji potpisuje svjetski bestseler "U potrazi za Gobi", otkrio je da ovaj put nije trčao za pobjedom. S kujicom Gobi i suprugom Lucjom uživao je u trčanju maksimirskom šumom i poticanju građana da novog prijatelja steknu udomljavanjem.

– Udomljavanje je mnogo više od smještaja psa u novi prostor. Novo biće u domu gradi nove odnose, oplemenjuje svoje ljude, njihovu obitelj i širu zajednicu. Nadam se da će Leonard i Gobi nadahnuti Zagrepčane da slijede njihov primjer – poručio je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije