Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR PRIPUZ IZNIO OBRANU U AFERI Agram

'S Bandićem sam bio prijatelj 25 godina, ali nisam se time koristio za dobivanje posla s gradom'

Zagreb: Nastavlja se suđenje za aferu Agram, Petar Pripuz iznio obranu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.09.2021.
u 10:09

Pripuz tvrdi da je na optuženičkoj klupi završio zbog posla koji je napravio po četiri puta nižoj cijeni od recimo posla koji je napravio za MUP

Ostajem kod obrane koju sam u listopadu 2014. dao u USKOK-u. Nisam počinio to što mi se stavlja na teret. Istina je da sam više od 25 godina bio prijatelj s Milanom Bandićem i Slobodanom Ljubičićem, no to prijateljstvo nisam koristio da bih dobio posao sa Zagrebačkim holdingom. Kada se 2013. pojavio problem sa zbrinjavanjem otpada, mene su iz Holdinga molili za pomoć jer nisu mogli riješiti problem, a otpad se gomilao, kazao je Petar Pripuz koji je na zagrebačkom Županijskom sudu počeo s iznošenjem obrane.

On je jedan od optuženih u aferi Agram, a jedna od točki optužnice odnosi se na zbrinjavanje otpada. USKOK tvrdi da je Pripuz koristio svoje prijateljstvo s Bandićem da njegova tvrtka dobije taj posao. Prema optužnici koja je nekoliko puta mijenjana, on je pri tome imao neimovinsku korist.

20.09.2021.,Zagreb - Nastavlja se sudjenje za aferu Agram, Petar Pripuz treba iznijeti obranu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pripuz tvrdi da je na optuženičkoj klupi završio zbog posla koji je napravio po četiri puta nižoj cijeni od recimo posla koji je napravio za MUP. Pojasnio je da je 2013. na nagovor ljudi iz Holdinga pomogao u zbrinjavanju otpada po cijeni znatno nižoj od tržišne. Kazao je da je u to vrijeme njegova tvrtka jedina imala sve potrebne dozvole i mogućnosti za zbrinjavanje glomaznog otpada.

Komentara 34

MO
modovisisajteMaraschino
10:25 20.09.2021.

pitajte Milana ako meni ne vjerujete

Avatar Ričard
Ričard
10:27 20.09.2021.

"Istina je da sam preko 25 godina bio prijatelj s Milanom Bandićem i Slobodanom Ljubičićem, no to prijateljstvo nisam koristio da bi dobio posao sa Zagrebačkim holdingom." Ako vo nije vjerodostojno onda neznan.

TR
Tripoli
10:20 20.09.2021.

Čo'ek govori istinu..😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije