Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE LINIJE

Ryanair prodaje karte za letove, a o njima u Splitu i Dubrovniku – ne znaju ništa

Ryanair
Foto: Markus Mainka/DPA/PIXSELL
05.12.2018.
u 07:55

Najveća niskobudžetna europska aviokompanija objavila da od sljedećeg ljeta uvodi nove linije za Split i Dubrovnik iako ništa nije službeno dogovoreno

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair najavio je da od sljedećeg ljeta uvodi linije iz Dublina za Split i Dubrovnik, no u tim dvjema hrvatskim zračnim lukama ne znaju ništa o tome! Ryanair je već na svojoj web-stranici počeo i prodavati karte za te letove, koji počinju od 1. lipnja, a završavaju 25., odnosno 26. listopada.

– Ryanair sa zadovoljstvom objavljuje uvođenje svoje nove rute iz Dublina i to za Dubrovnik i Split koje će operirati dva puta tjedno od lipnja. Kako bismo proslavili, pustit ćemo u prodaju za cijelu našu europsku mrežu letova karte po cijeni od samo 9,99 eura za putovanja u prosincu i siječnju, a koje će biti moguće kupiti do srijede, 5. prosinca u ponoć – kazao je Robin Kiely iz Ryanaira.

Vincent Harrison, direktor dublinske zračne luke, pak, kazao je da mu je drago što Ryanair širi svoju mrežu ruta dodavanjem Dubrovnika i Splita u svoj raspored za sljedeću godinu.

– Ta dva prekrasna hrvatska grada puni su kulture i povijesti te ne sumnjam će biti iznimno popularna odredišta – kazao je Harrison.

No direktor Zračne luke Split Lukša Novak kaže da ne može zasad potvrditi da će se ti letovi realizirati. On kaže da razgovora službenih osoba dviju tvrtki o toj temi nije bilo te smatra da je najava tih letova Ryanaira nepotrebna, pogotovo što su sve podatke o tim letovima koje nude već stavili na prodaju.

I Josip Paljetak iz Zračne luke Dubrovnik kaže da na tom aerodromu također nemaju nikakve službene informacije od Ryanaira o uvođenju linije za Dublin. Paljetak ističe da se predstavnici Ryanaira dubrovačkom aerodromu uopće nisu javili ove godine.

– Jako smo bili iznenađeni jutros kad smo vidjeli da su najavili letove iz Dublina za Dubrovnik. Jako je čudno da su počeli prodavati karte za letove koje nisu dogovorili sa zračnom lukom. Mi i ne znamo možemo li primiti njihove zrakoplove u vrijeme kad su naveli – kazao nam je jučer Paljetak.

U cijeloj priči oko uvođenja Ryanairovih letova za Split i Dubrovnik dodatno zbunjuje i informacija o broju tih letova iz Dublina za Split i Dubrovnik. Tako je u službenom priopćenju Ryanaira bilo navedeno da će na tim linijama zrakoplovi te aviokompanije letjeti dva puta tjedno, dok se kod kupnje karata ti letovi nude četiri puta tjedno.

Ryanair u Hrvatskoj već leti za Zadar, Rijeku i Pulu i poznat je kao aviokompanija koja traži velike popuste na aerodromske usluge te subvencije za uvođenje letova. Iz te aviokompanije već su prije izrazili želju da lete i za Split, Dubrovnik i Zagreb, pa tako i na nedavnom sastanku s ministrom turizma Garijem Cappellijem.

No na tim aerodromima im odbijaju dati tražene popuste s obzirom na to da ionako imaju više nego dovoljno prometa, pogotovo za ljetnih mjeseci. Na naš upit da nam objasne najavu o uvođenju letova za Split i Dubrovnik, o čemu na tim zračnim lukama ne znaju ništa, iz Ryanaira nam do zaključenja ovog izdanja nisu odgovorili.

Pogledajte kako je slučajni prolaznik zaustavio lopova:

Komentara 1

DU
Deleted user
14:14 05.12.2018.

To je normalna procedura Ryanaira: prvo najave letove pa onda idu u pregovore sa aerodromima i pokušavaju ih time ucijeniti i izvući pare. Ako im to ne uspije, onda sipaju drvlje i kanjenje po aerodromima jer su ih eto jadne i naivne izigrali! Neka radije TZH malo ojavi koliko milijuna eura Hrvatska plaća Ryanu za letove za Rijeku, Puli i pogotovo Zadar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije