Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP dr. Ante Starčević proziva vrh države

Ruža Tomašić: Znaju li oni kako izgledaju topnički dnevnici?

ruža tomašić
Arhiva VL
10.12.2009.
u 09:41

Znaju li premijerka, ministar pravosuđa, državni odvjetnik ili ministar unutarnjih poslova kako izgledaju topnički dnevnici i što uopće traže, zapitala se Ruža Tomašić.

- Privođenja i pretresi stanova bivših visokih časnika Hrvatske vojske i osoba iz timova obrane hrvatskih generala i haaških uznika najnovija su kazališna predstava Vlade, Državnog odvjetništva, ministra pravosuđa i ministra unutarnjih poslova u udovoljavanju nerazumnim traženjima haaškog tužiteljstva za pronalazak nepostojećih topničkih dnevnika - smatraju u HSP-u dr. Ante Starčević.

Stoga pitaju premijerku, ministra pravosuđa, ministra unutarnjih poslova i glavnog državnog odvjetnika znaju li oni kako izgledaju topnički dnevnici i što uopće traže i dokle će trajati slijepo i udvorničko udovoljavanje svim nerazumnim zahtjevima haaškog tužiteljstva - stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednica stranke Ruža Tomašić.

- Isto tako - nastavlja Tomašićeva - jesu li ranojutarnja upadanja u stanove i uhićenja ljudi na ulicama koji su stvarali ovu državu najbolji način provedbe „pravne države“ ili bi takvi postupci bili primjereniji prema onima koji su ovu državu rušili i pljačkali?

Zanima je i kako je moguće da nepostojeći dokumenti nisu spominjani u haaškom procesu do 2007.godine, a danas o njihovu pronalasku ili nepronalasku ovisi budućnost Hrvatske.
- Do jučer su uvjeti ulaska Hrvatske u EU bili izručenje generala Gotovine, odustajanje od proglašenja gospodarskog pojasa, ustupci Sloveniji u graničnom sporu, danas su to topnički dnevnici, a što će biti sutra - zaključuje svoje priopćenje predsjednica HSP-a Ante Starčević.

Komentara 52

QW
qwe
12:03 10.12.2009.

Ne znam postoje li ti dnevnici, ali sigurno postoji nešto zbog čega je Gotovina godinama bježao od Haaga!

RA
rackizel
10:14 10.12.2009.

Ruža Tomašić: Znaju li oni kako izgledaju topnički dnevnici? Kako ne bi znali? Kod nas se to nekad zvalo spomenar. To je ona mala knjižica u koju se upisuju dnevni doživljaji djece.

DU
Deleted user
11:30 10.12.2009.

Bravo Ruzo.napokon netko pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije