Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža Tomašić:

Uklanjanje spomen-ploče u Jasenovcu dokaz je sluganske politike državnog vrha

Ruža Tomašić
Ivica Galović/PIXSELL
16.12.2016.
u 14:20

Očito je da članovi Odbora za Ustav prebrzo zaboravljaju zasluge pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu, tvrdi predsjednica Hrvatske konzervativne stranke.

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, komentirala je odluku saborskog Odbora za Ustav o uklanjanju spomen-ploče poginulim braniteljima iz redova HOS-a koja je postavljena u Jasenovcu.

- Odluka je sramotna i vrijeđa uspomenu na sve one koji su dali svoje živote za hrvatsku slobodu pod znakovljem HOS-a i pozdravom „Za dom spremni!“. U hrvatskom se javnom prostoru, opterećenom podjelama na ustaše i partizane, danas njihovo ratno nasljeđe povezuje s fašizmom, unatoč činjenici da upravo niti jedan pripadnik HOS-a, kao ni njihovi zapovjednici na području RH nisu optuženi, a kamoli osuđeni za bilo kakav ratni zločin - kaže Tomašić i dodaje:

- Očito je da članovi Odbora za Ustav prebrzo zaboravljaju zasluge pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu, kada su se svi dičili njihovoj hrabrosti i to upravo u borbi protiv velikosrpskog fašizma.

Predsjednica HKS-a još je ustvrdila kako je skandalozno da hrvatski branitelji u slobodnoj Hrvatskoj ne mogu postaviti spomen-ploču svojim suborcima na teritoriju koji su oslobađali od agresora, koji je počinio stravične zločine kakvima Europa nije svjedočila od kraja Drugog svjetskog rata.

- Ovom odlukom saborski Odbor za Ustav degradira i omalovažava sve sudionike Domovinskog rata, što još jednom potvrđuje činjenicu da hrvatski državni vrh već godinama provodi slugansku politiku, kako bi se očigledno dodvorio svjetskim moćnicima na štetu vlastitog naroda - zaključuje Tomašić u priopćenju.

Komentara 22

MA
matildica
14:53 16.12.2016.

nije važno ružo važno da je ostao onaj u borovu selu četnićkom junaku

MA
matildica
14:57 16.12.2016.

nemože se ništa cenzura je sveprisutna pa i administratorski ljigavci ove žute novine nedaju da se čuje istina

AM
AMD------------------------
14:39 16.12.2016.

bez temeljne lustracije vuku nas nas 25 godina kroz blato,mjesaju casno i necasno.kome je to u interesu ? jedni vriste domoljublje a to nisdu,drugi socijalni a to nisu, itd. interesantno,da ne lustracija godi svima na vrhovima drustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije