Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP Ante Starčević

Ruža Tomašić pozvala Vladu da osudi Brammertzovu izjavu

ruža tomašić
Branimir Bradarić/VLM
16.03.2012.
u 13:11

– Ako se neće očitovati, neka kaže mi smo jedna dodvornička Vlada koja vodi jednu dodvorničku politiku – tvrdi Tomašić

Pozivam hrvatsku Vladu da se konačno očituje o izjavama glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza prema kojima Hrvatska ispada agresor te o rehabilitaciji četničkog vojvode Draže Mihajlovića, ako ne želi zbog nekakvog prosperiteta Hrvatske, onda barem radi ponosa Republike Hrvatske, poručila je predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić.

– Ako se neće očitovati, neka kaže mi smo jedna dodvornička Vlada koja vodi jednu dodvorničku politiku, pa radite i govorite što hoćete, mi vas nećemo ometati – prozvala je Tomašić Vladu. U tjedniku Forum glavni haaški tužitelj Serge Brammertz toliko je govorio protiv Hrvatske da ispada da smo bili agresori – tvrdi Tomašić.

– Žao mi je što se on opetovano miješa u unutarnju politiku jedne suverene države, a isto tako je zaboravio da je jedna od strana u postupku protiv Gotovine i Markača, dakle dok god postupak traje ne bi se trebao miješati niti očitovati o tome. Najviše mi je zasmetalo što kaže da je u Bosni i Hercegovini najviše razgovarao sa žrtvama terora, u Srbiji s izbjeglicama, a u Hrvatskoj o vojnom naoružanju. Dakle, ovdje su žrtve, tako izbjeglice, a kod nas naoružanje, mi smo agresori. Nitko na to nije reagirao – kazala je Ruža Tomašić.

Druga stvar koja ju je zasmetala, nastavlja Tomašić, je najava da će 23. ožujka Viši sud u Beogradu rehabilitirati četničkog vođu Dražu Mihajlovića.

– Nitko na to nije reagirao, nitko nije ni 2004. kada su izjednačili četnike i partizane. U Hrvatskoj svi znamo da se Draža Mihajlović nije borio za nekakvu svoju malu Srbiju, nego se borio za veliku Srbiju. Istu onu Srbiju za koju su se borili četnici u Domovinskom ratu – primijetila je Tomašić te dodala kako joj nije jasno kako nisu reagirali ni naši antifašisti.

– Kako da šutke pristanemo na to da im Draža Mihajlović bude heroj, a toliko je Hrvata pobio u drugom svjetskom ratu – zaključila je šefica HSP-a dr. Ante Starčević.

Komentara 27

KA
kajinx
13:33 16.03.2012.

Ružo Hrvatska, svaka ti čast i veliko hvala. Šta možemo očekivati od SDP, partije (ne stranke) koja je izrasla iz Saveza Komunista Hrvatske.

CH
chemica
13:38 16.03.2012.

A ne smeta joj što i njezini ujkani dobijaju državnu penziju? Čede u Srbiji su joj veći problem? Lahko je vidjeti trun u tuđem oku, ali puno teže je uočiti brvno u vlastitom.

OB
-obrisani-
14:18 16.03.2012.

obrisali me...a imao sam....lijepih minusa.....šteta....he he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije